Bryndzové halušky
Jednoduché , lacné , sýte a hlavne veľmi chutné jedlo :D.Nastrúhame si 4ks zemiakov pridáme čajovú lyžičku soli a dosýpame polohrubou múkou až kým Zobraziť celý popisJednoduché , lacné , sýte a hlavne veľmi chutné jedlo :D.Nastrúhame si 4ks zemiakov pridáme čajovú lyžičku soli a dosýpame polohrubou múkou až kým nám v ceste nezostane stáť varecha.Nakrájame si údenú slaninku a na malinkom ohni pražíme kým nieje pekne červená.Bryndzu si rozmiešame s kyslou smotanou.Cesto pretláčame pomocou sitka na halušky do vriacej posolenej vody , keď nám vyplávajú sú hotové.Halušky po vybratí neoplachujeme ešte na horúce dáme bryndzu a slaninku.Dobrú chuť.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
nastrúhame si zemiaky pridáme soľ
-
2
Pridávame múku kým nám v ceste neostane stáť varecha
-
3
Nakrájame si údenú slaninku a na miernom ohni pomaličky pražíme do červena
-
4
Bryndzu si zmiešame s kyslou smotanou
Tiež bryndzové halušky:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
halušky, také isté ako s bryndzou, robím aj s kyslou kapustou - strapačky. halušky so slaninkou a do horúcich zamiešať vycedenú kyslú kapustu prekrojenú na kratšie fúzy. je to tiež výborné.
Bože na nebesiach, to už radšej smotanu než syrokrém, radšej by som bola ticho ako takúto poznámku... kto to kedy videl dávať syrokrém do bryndze, to už je aké prznenie. A koľko múky do halušiek? Predsa toľko, koľko zemiaky vypijú, aby bolo cesto akurát. A veru často vypijú štyri veľké zemiaky aj pol kila múky, u nás hladkej
Nie každý je v kuchyni taký zručný. A dupľom keď mu to nemá kto ukázať/naučiť ;) :) Tak nech už robí každý ako vie ;)
co mame robit ked sme pridali uz 1kg muky a varecha stale pada a to sme este robili dokonca len z 3 zemakov