Bryndzové halušky
Bryndzové halušky s domácou slaninou
Autor receptu: frommykitchendotcom
Postup
- Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme múku, soľ a premiešame. Množstvo múky v recepte je len približné, bude závisieť od toho, aké vodnaté sú zemiaky.
- Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, do ktorej sme pridali 1 ČL soli.
- Keď voda vrie, cez sitko na halušky do nej nahádžeme cesto. Tu a tam varechou halušky zľahka premiešame. Varíme asi 10-12 minút, kým nevyplávajú na povrch.
- Keď sú halušky uvarené, scedíme ich, prepláchneme teplou vodou a necháme odkvapkať.
- Vrátime do hrnca, polejeme roztopeným maslom, pridáme bryndzu, 1 PL kyslej smotany a všetko spolu premiešame. Podľa potreby ešte dosolíme.
- Podávame s kyslou smotanou, opraženou domácou slaninou a ozdobíme pažítkou.