Bryndzové halušky

Bryndzové halušky s domácou slaninou

Autor receptu: frommykitchendotcom

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme múku, soľ a premiešame. Množstvo múky v recepte je len približné, bude závisieť od toho, aké vodnaté sú zemiaky.
  2. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, do ktorej sme pridali 1 ČL soli.
  3. Keď voda vrie, cez sitko na halušky do nej nahádžeme cesto. Tu a tam varechou halušky zľahka premiešame. Varíme asi 10-12 minút, kým nevyplávajú na povrch.
  4. Keď sú halušky uvarené, scedíme ich, prepláchneme teplou vodou a necháme odkvapkať.
  5. Vrátime do hrnca, polejeme roztopeným maslom, pridáme bryndzu, 1 PL kyslej smotany a všetko spolu premiešame. Podľa potreby ešte dosolíme.
  6. Podávame s kyslou smotanou, opraženou domácou slaninou a ozdobíme pažítkou.