Bryndzové halušky (fotorecept)

Autor receptu: matahari1974

Ja ich robím raz za rok , lebo manžel ich moc nemusí ale já ich milujem.

15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistené surové zemiaky postrúhame a zmiešame s múkou ,so soľou a vypracujeme redšie cesto.
  2. Časť cesta dáme na dosku (lopár) a nožom hádžeme do vriacej osolenej vody. Halušky varíme až pokial nám nevyplávaju na povrch. Priznám sa zabudla som odfotiť ako sa varia halušky.
  3. Uvarené halušky vyberieme do misky.
  4. Cibuľu opražíme ,pridáme nakrájanu slaninu a opražíme do chrumkava alebo ako kto má rád.
  5. Bryndzu a kyslú smotanu poriadne vymiešame spolu. Takto pripravenú bryndzu dáme na halušky a posypeme s opraženou slaninkou. Prejem dobrú chuť.