Bryndzové halušky (fotorecept)
Autor receptu: matahari1974
Ja ich robím raz za rok , lebo manžel ich moc nemusí ale já ich milujem.
15 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistené surové zemiaky postrúhame a zmiešame s múkou ,so soľou a vypracujeme redšie cesto.
- Časť cesta dáme na dosku (lopár) a nožom hádžeme do vriacej osolenej vody. Halušky varíme až pokial nám nevyplávaju na povrch. Priznám sa zabudla som odfotiť ako sa varia halušky.
- Uvarené halušky vyberieme do misky.
- Cibuľu opražíme ,pridáme nakrájanu slaninu a opražíme do chrumkava alebo ako kto má rád.
- Bryndzu a kyslú smotanu poriadne vymiešame spolu.
Takto pripravenú bryndzu dáme na halušky a posypeme s opraženou slaninkou.
Prejem dobrú chuť.