Bryndzová polievka

Autor receptu: patroveckypitrs

Tento recept robievame v rodine tri generácie. Rozhodol som sa oň podeliť pokiaľ nám Únia nezakáže pravú bryndzu.

10
porcií
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca 5l dáme variť vodu do 3/4 tiež kože zo slaniny, rascu,cibuľu plus cesnak na drobno nakrájaný a soľ tu opatrne bryndza a kože sú slané.Ak sú kože mäkké vyberieme a pridáme zemiaky očistené pokrájané. Keď zemiaky sú uvarené odoberieme asi 2 dcl vody a pridáme mrveničku variť.
  2. Zatiaľ si odobratú vodu dáme do vyššej nádoby prilejeme mlieko, pridáme bryndzu a mletú papriku červenú i zemiakový škrob.
  3. Rozmixujeme to a pomaly vlejeme do hrnca ak je už aj mrvenička mäkka. Povaríme 10 minút od bodu varu. Na koniec pridáme kôpor. Môžeme podávať. Dobrú chuť.