Bryndzová polievka
Autor receptu: patroveckypitrs
Tento recept robievame v rodine tri generácie. Rozhodol som sa oň podeliť pokiaľ nám Únia
nezakáže pravú bryndzu.
10 porcií |
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca 5l dáme variť vodu do 3/4 tiež kože zo slaniny, rascu,cibuľu plus cesnak na drobno nakrájaný a soľ tu opatrne bryndza a kože sú slané.Ak sú kože mäkké vyberieme a pridáme zemiaky očistené pokrájané. Keď zemiaky sú uvarené odoberieme asi 2 dcl vody a pridáme mrveničku variť.
- Zatiaľ si odobratú vodu dáme do vyššej nádoby prilejeme mlieko, pridáme bryndzu a mletú papriku červenú i zemiakový škrob.
- Rozmixujeme to a pomaly vlejeme do hrnca ak je už aj mrvenička mäkka. Povaríme 10 minút od bodu varu. Na koniec pridáme kôpor. Môžeme podávať. Dobrú chuť.