Foto: akeber
Pre milovníkov bryndze.
príprava
Suroviny
Cesto : | |
4 dl |
|
2 PL |
|
10 g |
|
2 KL |
|
600 g |
|
1 dl |
|
Plnka : | |
200 g |
|
1 ks |
|
3 ks kociek typu Lunex alebo Apetito |
|
|
|
štipka |
|
|
|
na zriedenie - trošku |
|
krájaná na drobno |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Do múky pridáme cukor , droždie , soľ . Premiešame . Ďalej pridáme letné mlieko a olej .
-
2
Vypracujeme hladké cesto . Dáme kysnúť na teplé miesto .
-
3
Pokiaľ cesto kysne urobíme si plnku . Do misky dáme bryndzu , syr , cibuľu nakrájanú na jemno . Soľ , korenie , mletú papriku. Dobre premiešame ak je veľmi hustá môžeme zriediť troškou mlieka .
-
4
Vykysnuté cesto si rozdelíme na 4 časti .
-
5
Rozvaľkáme , dáme plnku . Rozotrieme ju na polovicu cesta . Samozrejme že si plnku rozdelíme na štyri rovnaké časti , aby nám vyšlo na každé cesto .
-
6
Posypeme pažítkou . Cesto zvinieme do rolády . Krájame v tvare trojuholníkov . Dávame pozor aby horné špice boli v celosti .
-
7
Potrieme vajíčkom , posypeme sézamom a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 C .
-
8
Dobrú chuť !
neostáva nič len spraviť , podľa toho ako si to popísala a pofotila to bude ľavá zadnáá:-)
Urobím ho v nedeľu.
Ywka , nonna , izabela929 , natali vďaka :-)