Bryndzáky fotorecept

akeber - fotkaakeber, 19. februára 2013
Bryndzáky (fotorecept)
Foto: akeber

Pre milovníkov bryndze.

30 minút
príprava

Suroviny

Cesto :
4 dl
2 PL
10 g
2 KL
600 g
1 dl
Plnka :
200 g
1 ks
3 ks kociek typu Lunex alebo Apetito
 štipka
 na zriedenie - trošku
 krájaná na drobno
 na potretie

Postup

  1. 1

    Do múky pridáme cukor , droždie , soľ . Premiešame . Ďalej pridáme letné mlieko a olej .

    Bryndzáky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme hladké cesto . Dáme kysnúť na teplé miesto .

    Bryndzáky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokiaľ cesto kysne urobíme si plnku . Do misky dáme bryndzu , syr , cibuľu nakrájanú na jemno . Soľ , korenie , mletú papriku. Dobre premiešame ak je veľmi hustá môžeme zriediť troškou mlieka .

    Bryndzáky (fotorecept) - obrázok 3
  4. Advent
  5. 4

    Vykysnuté cesto si rozdelíme na 4 časti .

    Bryndzáky (fotorecept) - obrázok 4
  6. 5

    Rozvaľkáme , dáme plnku . Rozotrieme ju na polovicu cesta . Samozrejme že si plnku rozdelíme na štyri rovnaké časti , aby nám vyšlo na každé cesto .

    Bryndzáky (fotorecept) - obrázok 5
  7. 6

    Posypeme pažítkou . Cesto zvinieme do rolády . Krájame v tvare trojuholníkov . Dávame pozor aby horné špice boli v celosti .

    Bryndzáky (fotorecept) - obrázok 6
  8. 7

    Potrieme vajíčkom , posypeme sézamom a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 C .

    Bryndzáky (fotorecept) - obrázok 7
  9. 8

    Dobrú chuť !

    Bryndzáky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

medovnicek
bryndzu mám veľmi rada a toto pečivko sa mi veľmi páči, určite vyskúšam
marijanka712
super receptík normálne si ma naočkovala po sladkých dňoch ide sa na slané dik za recept
iva63
mňam...fajnové...slané sa vždy zíde mať po ruke-:)
gordonko
bryndzu môžem ,ale kysnuteho cesta sa ,,musím,, vyvarovať ...ukladám na lepšie časy
jerica
@akeber som v práci , veľký monitor , a to čo vidím , je neskutočne krásne spracovaný a podaný recept, výbornéé:-)
neostáva nič len spraviť , podľa toho ako si to popísala a pofotila to bude ľavá zadnáá:-)
danielas
Vynikošský :-D Super podané,nafotené. Ďakujem zaň.
Urobím ho v nedeľu.

kattija
Mnaaaam taketo ja lubim...z ulozene a zajtra sa do toho pustim
nonna
Tak takýmto sa viem objesť do nemoty.......Sú nádherné, výstavné, ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko. Určite zaberú.
akeber
Ďakujem vám všetkým za milé komentáre , verím že ktorí z vás vyskúšajú recept neobanujú :-) a bude vám chutiť . @ jerica co by dup a už sa na stole :-) rýchlo a jednoducho ....
nonna
GRATULÁCIA! Úspech na FBčku bol v Kanade a Srbsku. Zatiaľ.
ywett
máš ich krásne, sú u nás obľúbené :-)
akeber
ou ! nonna, to vážne ? a poznajú tam bryndzu ?
Ywka , nonna , izabela929 , natali vďaka :-)
nonna
V Srbsku určite a to v Kanade je naša, teda Pražáčka. Vie o čom je reč.
vierutt
Voňajú až sem! Všetko s bryndzou je fajn. A nádherná práca! Ja by som asi vynechala ten tavený syr.
kiky
chcem sa spýtať,či sa cibuľa pridáva do bryndze surová :) ďakujem
akeber
Vďaka za milé komentáre :-) @kiky , áno cibuľa sa pridáva surová ...
marijanka712
Už n ám cesto kysne , trocha ma prekvapilo, že tam nejde vajíčko, ale pekne kysne tak som zvedavá čo som z toho stvorila ......
rony21
Robila som ich podľa Vášho receptu, ale tej soli je tam príliš veľa .Asi 2 PL je omyl.
emmatessdad
toto je super recept, u nas brindzu lubia vsetci, takze dakujem za recept a ukladam :-)
tiginko
nie, nerob si starosti @emmatessdad... preklepy sa dejú každému :-). Mimochodom krásne bábätko :-) Recept sa mi páči, asi ho vyskúšam, ale namiesto taveného syra dám kyslú smotanu, alebo jogurt
akeber
dievčatá ďakujem :-) nebudete banovať :-D
bembo
ja veľmi múčne nesmiem,ale na toto som dostal hneď chuť.no recept dám radšej švagrovej,tá rada vypeká.hádam mi dá okoštovať.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha