Bryndzáky (fotorecept)

Autor receptu: akeber

Pre milovníkov bryndze.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do múky pridáme cukor , droždie , soľ . Premiešame . Ďalej pridáme letné mlieko a olej .
  2. Vypracujeme hladké cesto . Dáme kysnúť na teplé miesto .
  3. Pokiaľ cesto kysne urobíme si plnku . Do misky dáme bryndzu , syr , cibuľu nakrájanú na jemno . Soľ , korenie , mletú papriku. Dobre premiešame ak je veľmi hustá môžeme zriediť troškou mlieka .
  4. Vykysnuté cesto si rozdelíme na 4 časti .
  5. Rozvaľkáme , dáme plnku . Rozotrieme ju na polovicu cesta . Samozrejme že si plnku rozdelíme na štyri rovnaké časti , aby nám vyšlo na každé cesto .
  6. Posypeme pažítkou . Cesto zvinieme do rolády . Krájame v tvare trojuholníkov . Dávame pozor aby horné špice boli v celosti .
  7. Potrieme vajíčkom , posypeme sézamom a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 C .
  8. Dobrú chuť !