Bryndzáky (fotorecept)
Autor receptu: akeber
Pre milovníkov bryndze. Postup- Do múky pridáme cukor , droždie , soľ . Premiešame . Ďalej pridáme letné mlieko a olej .
- Vypracujeme hladké cesto . Dáme kysnúť na teplé miesto .
- Pokiaľ cesto kysne urobíme si plnku . Do misky dáme bryndzu , syr , cibuľu nakrájanú na jemno .
Soľ , korenie , mletú papriku. Dobre premiešame ak je veľmi hustá môžeme zriediť troškou mlieka .
- Vykysnuté cesto si rozdelíme na 4 časti .
- Rozvaľkáme , dáme plnku . Rozotrieme ju na polovicu cesta . Samozrejme že si plnku rozdelíme na štyri rovnaké časti , aby nám vyšlo na každé cesto .
- Posypeme pažítkou . Cesto zvinieme do rolády .
Krájame v tvare trojuholníkov . Dávame pozor aby horné špice boli v celosti .
- Potrieme vajíčkom , posypeme sézamom a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 C .
- Dobrú chuť !
|