Bruschetta

Autor receptu: lucindaa7

Jednoduchá a rýchla príprava, ktorú zvládne každý.Vhodné ako predjedlo, malé občerstvenie pre nečakanú návštevu(ale aj tú očakávanú) ale u nás je to najčastejšie večera :-)

15 minút
príprava

Postup

  1. Paradajky umyjeme, nakrájame na drobno a v miske k nim pridáme prelisovaný cesnak( množstvo podľa chuti- ja zvyčajne dávam na 200g paradajok tak 4 strúčiky) pridáme provensálske korenie a zmes spolu zmiešame.
  2. Zmes odložíme do chladničky aby sa trošku schladila. Ciabattu prerezanú na polovicu na chviľku vložím do rúry aby sa trošku zapiekla. Ak nemáme ciabattu používam aj obyčajný chlieb( urobím si z neho hrianky v hriankovači) alebo bagetu, ktorú dám tak isto zapiecť do rúry.
  3. Ciabattu po vytiahnutí z rúry potriem panenským olivovým olejom a podávam na ňu zmes z chladničky. Bazalku používam na ozdobenie každej porcie.