Broskyňový koláč
Broskyňový koláč

Broskyňový koláč s pudingom fotorecept

elenas - fotkaelenas, 20. augusta 2019
Broskyňový koláč s pudingom (fotorecept)
Foto: elenas

Výborný a jednoduchý koláč s pudingovou plnkou a broskyňami.

10-12
porcií
90 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
1 ČL
80 g
50 g
1 ks
Plnka:
2 bal. (v prášku)
6 PL
800 ml
5-6 ks čerstvé alebo zavárané
Na vrch:
2-3 PL (alebo broskyňový)
20-30 g (alebo iné orechy)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Preosiatu múku premiešame s práškom do pečiva a cukrom, pridáme nakrájané maslo a urobíme prstami mrveničku. Do zmesi pridáme rozmiešané vajíčko a zamiesime cesto, ktoré trochu stlačíme na placku, zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky na 30 minút.

    Broskyňový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým pripravíme plnku. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding.

    Broskyňový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Broskyne ošúpeme tak, že na šupke urobíme zárezy, ponoríme na niekoľko minút do vriacej vody a potom do studenej. Šupka sa dá potom ľahko stiahnuť. Oddelíme od kôstky a nakrájame na kúsky. Ja som nakrájala na štvrtinky, ktoré som ešte prerezala na polovicu.

    Broskyňový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Chladené cesto rozvaľkáme a pomocou valčeka dáme do vymastenej formy (26 - 28 cm). Okraje zarovnáme a zvyšky odrežeme a/alebo použijeme na boky. Cesto poprepichujeme vidličkou, na vrch nalejeme ešte horúci puding a poukladáme (aj trochu pozapichujeme do plnky) broskyne. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 175-180 °C asi 45-50 minút.

    Broskyňový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečený koláč som potrela zohriatym džemom (ak je hustý, môžete pridať par kvapiek horúcej vody) a posypala mandľovými lupienkami, ktoré som trochu opražila na suchej panvici.

    Broskyňový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Koláč necháme úplne vychladnúť a môžeme servírovať. Dobrú chuť.

    Broskyňový koláč s pudingom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Haji , @Finczi , ďakujem krásne za komenty, som rada, že sa vám páči. Podávať sa ešte môže so šľahačkou alebo aj bez. A je ešte lepší ak pobudne v chladničke.