Foto: salinka
Svieža, chutná torta.
porcií
na 170 °C
Suroviny
Korpus tortový: | |
3 ks |
|
100 g |
|
1 ks |
|
75 g |
|
1 ČL |
|
20 g |
|
1 PL |
|
3 ks |
|
Plnka: | |
400 g |
|
3 PL |
|
50 g |
|
4 plátky |
|
250 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Kryštálový a vanilkový cukor vymiešame so žĺtkami. Pridáme lyžicu vodu a ďalej miešame do peny.
-
2
Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom. Z troch bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo pridávame do žĺtkového krému.
-
3
Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie, vylejeme pripravené cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry asi 30 minút.
-
4
Upečený, vychladnutý korpus prerežeme na polovicu.
-
5
Pripravíme si plnku: plátky želatíny necháme zmäknúť v studenej vode, potom rozpustíme v malom množstve horúcej vody, nie variť! Jogurt zmiešame s cukrom a citrónovou šťavou a pomaly pridávame do rozpustenej želatíny. Nakoniec primiešame vyšľahanú smotanu. Necháme chvíľu vychladiť., aby sa zmes nevsiakla so cesta.
-
6
Medzitým naukladáme na polovicu tortového korpusu broskyne.
-
7
Nalejeme polovicu jogurtovej plnky.
-
8
Priložíme druhý plát tortového korpusu, naukladáme broskyne a natrieme zvyšnú časť plnky.
-
9
Uhladíme a posypeme strúhanou čokoládou. Dáme na štyri hodiny do chladničky.
-
10
A kávu, alebo kapučíno k tomu:-) Dobrú chuť!
Ďakujem za odpoveď.