Broskyňovo-jogurtová torta (fotorecept)
Autor receptu: salinka
Svieža, chutná torta.
8 porcií |
30 minút na 170 °C |
Postup- Kryštálový a vanilkový cukor vymiešame so žĺtkami. Pridáme lyžicu vodu a ďalej miešame do peny.
- Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom. Z troch bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo pridávame do žĺtkového krému.
- Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie, vylejeme pripravené cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry asi 30 minút.
- Upečený, vychladnutý korpus prerežeme na polovicu.
- Pripravíme si plnku: plátky želatíny necháme zmäknúť v studenej vode, potom rozpustíme v malom množstve horúcej vody, nie variť! Jogurt zmiešame s cukrom a citrónovou šťavou a pomaly pridávame do rozpustenej želatíny. Nakoniec primiešame vyšľahanú smotanu. Necháme chvíľu vychladiť., aby sa zmes nevsiakla so cesta.
- Medzitým naukladáme na polovicu tortového korpusu broskyne.
- Nalejeme polovicu jogurtovej plnky.
- Priložíme druhý plát tortového korpusu, naukladáme broskyne a natrieme zvyšnú časť plnky.
- Uhladíme a posypeme strúhanou čokoládou. Dáme na štyri hodiny do chladničky.
- A kávu, alebo kapučíno k tomu:-) Dobrú chuť!
|