Broskyňovo-jogurtová torta (fotorecept)

Autor receptu: salinka

Svieža, chutná torta.

8
porcií
30 minút
na 170 °C

Postup

  1. Kryštálový a vanilkový cukor vymiešame so žĺtkami. Pridáme lyžicu vodu a ďalej miešame do peny.
  2. Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom. Z troch bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo pridávame do žĺtkového krému.
  3. Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie, vylejeme pripravené cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry asi 30 minút.
  4. Upečený, vychladnutý korpus prerežeme na polovicu.
  5. Pripravíme si plnku: plátky želatíny necháme zmäknúť v studenej vode, potom rozpustíme v malom množstve horúcej vody, nie variť! Jogurt zmiešame s cukrom a citrónovou šťavou a pomaly pridávame do rozpustenej želatíny. Nakoniec primiešame vyšľahanú smotanu. Necháme chvíľu vychladiť., aby sa zmes nevsiakla so cesta.
  6. Medzitým naukladáme na polovicu tortového korpusu broskyne.
  7. Nalejeme polovicu jogurtovej plnky.
  8. Priložíme druhý plát tortového korpusu, naukladáme broskyne a natrieme zvyšnú časť plnky.
  9. Uhladíme a posypeme strúhanou čokoládou. Dáme na štyri hodiny do chladničky.
  10. A kávu, alebo kapučíno k tomu:-) Dobrú chuť!