Broskyňové rezy s tvarohovým krémom fotorecept
Foto: izabella929
Piekla som tieto rezy na víkend. Nie sú vydarené, ale chutili.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto kakaové (2x): | |
4 |
|
120 g |
|
120 g |
|
2 vrchovaté PL |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Krém: | |
600 ml |
|
1 bal. |
|
5 PL |
|
60 g |
|
60 g |
|
250 g |
|
z 1 citróna |
|
700 ml domáce |
|
(na potretie korpusu) |
|
Na vrch čokopoleva: | |
|
|
na špic noža |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku,prášok do pečiva, sódu a kakao som zmiešala a preosiala k základu a opatrne vmiešala. Cesto som naliala na plech vyložený papierom a piekla v rúre vyhriatej na 180 °C 10 minút.
-
2
Oba korpusy som pripravila a piekla rovnako. Upečené som nechala chladiť na mriežke.
-
3
Pripravila som si krém: V mlieku som vymiešala Zlatý klas a detskú krupicu a uvarila hustú kašu, ktorú som ihneď aj s nádobou vložila do studenej vody chladiť. Maslo a cukor som vymiešala do peny, pridávala som po lyžici vychladnutý puding a napokon som pridala tvaroh a citrónovú šťavu. Krém som uložila do chladničky stuhnúť.
-
4
Keď som mala všetko pripravené, zostavila som koláč. Na podnos som uložila prvý korpus, natrela som ho horúcim malinovým lekvárom.
-
5
Na lekvár som natrela polovicu tvarohového krému.
-
6
Na krém som uložila broskyne.
-
7
Na broskyne som naniesla druhú polovicu krému.
-
8
Zakryla som ho druhým kakaovým korpusom. Koláč som zaťažila a uložila do chladničky na noc.
-
9
Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, poliala som vrch a opäť nechala stuhnúť v chladničke. Krájala som na rezy a posypala čoko struhlinkami. Prajem vám dobrú chuť.
Prosím ťa,ak budeš piecť tento zákusok,pokrajaj broskyne na malé kocky,aby ti krém dobre prekrýval ovocie,takto bude zákusok kompaktnejší,ja som v tomto urobila chybu,,,krémy miešam robotom,,,najprv vložím ten krupicovu kašu a dobre premiešame,aby neboli hrčky,vyberiem z robota a vložím maslo s cukrom,potom pridávam po lyzici krupicovu kašu a napokon pridám tvaroh a citrónovú šťavu a preslaham znovu,,,treba dať do chladničky stuhnúť,aby si mala istotu,že krém nebude tiecť a až potom natieram na lekvarovy podklad,,,lekvár horúci dávam vždy,lekvár zabráni tomu,aby sa krém oddelil od korpusu pri konzumácii,,,nech sa ti darí a všetkým chutí,,,ďakujem pekne za komentár,,
Zvykla som si už na to,že sa všetko podarí,ale je to tak,že zákusky pečiem takmer vždy podľa svojho nevyskusaneho receptu a to je vždy ,,,hop alebo trop,,,proste vždy je tam nahoda,že sa nepodarí a skončí v guľkách,,,pridala som recepty naraz všetky,lebo od zajtra budem mať počítač,takže neviem po oprave čo mi v ňom zostane,,,chuťové boli fajne,,,ďakujem pekne za komentár..
Milá háji,ďakujem pekne za tvoje slová ako vždy i teraz má pohladil po bolavej duši,,keď viem poradím ľuďom,ktorých pečenie zaujíma a baví,,,ešte nádherný zbytok večera prajem,,
Ďakujem pekne za komentár.-)
ďakujem pekne za komentár.-)