Broskyňový zákusok
Broskyňový zákusok

Broskyňové rezy s tvarohovým krémom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 27. októbra 2019

Piekla som tieto rezy na víkend. Nie sú vydarené, ale chutili.

20
porcií
50 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto kakaové (2x):
4
120 g
120 g
2 vrchovaté PL
1 KL
na špic noža
Krém:
600 ml
1 bal.
5 PL
60 g
60 g
250 g
z 1 citróna
700 ml domáce
 (na potretie korpusu)
Na vrch čokopoleva:
na špic noža




Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku,prášok do pečiva, sódu a kakao som zmiešala a preosiala k základu a opatrne vmiešala. Cesto som naliala na plech vyložený papierom a piekla v rúre vyhriatej na 180 °C 10 minút.

    Broskyňové rezy s tvarohovým krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Oba korpusy som pripravila a piekla rovnako. Upečené som nechala chladiť na mriežke.

    Broskyňové rezy s tvarohovým krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som si krém: V mlieku som vymiešala Zlatý klas a detskú krupicu a uvarila hustú kašu, ktorú som ihneď aj s nádobou vložila do studenej vody chladiť. Maslo a cukor som vymiešala do peny, pridávala som po lyžici vychladnutý puding a napokon som pridala tvaroh a citrónovú šťavu. Krém som uložila do chladničky stuhnúť.

    Broskyňové rezy s tvarohovým krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď som mala všetko pripravené, zostavila som koláč. Na podnos som uložila prvý korpus, natrela som ho horúcim malinovým lekvárom.

    Broskyňové rezy s tvarohovým krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na lekvár som natrela polovicu tvarohového krému.

    Broskyňové rezy s tvarohovým krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na krém som uložila broskyne.

    Broskyňové rezy s tvarohovým krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na broskyne som naniesla druhú polovicu krému.

    Broskyňové rezy s tvarohovým krémom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zakryla som ho druhým kakaovým korpusom. Koláč som zaťažila a uložila do chladničky na noc.

    Broskyňové rezy s tvarohovým krémom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, poliala som vrch a opäť nechala stuhnúť v chladničke. Krájala som na rezy a posypala čoko struhlinkami. Prajem vám dobrú chuť.

    Broskyňové rezy s tvarohovým krémom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

motyka
Krásny a určite fantastický. Ako všetky zákusky, ktoré som od Teba doposiaľ vyskúšala. Tie plnky s krupicou sú suprové. Chcem Ťa poprosiť, napíš či plnku šľaháš šľahačom, alebo miešaš ručne ? Urobím ho určite na Dušičky. Príde rodina aj z ďaleka. Už vidím, ako baštia a ja budem vďaka Tebe "ako na koni". A budem mať radosť, že im chutí. Vďaka za luxus v našej kuchyni.
terinka55
Ty, ako veľká perfekcionalistka, nie si spokojná. A ja ako laické publikum Ti hovorím, že naozaj nemusí byť vždy všetko ako zo žurnálu a vytopované. Aj ten najmenší mráčik sa stratí pri ochutnávke Tvojho zákusku. Určite chutí skvelo.
2x finczi a haji
izabella929
@motyka (27.10.2019 17:19)

Prosím ťa,ak budeš piecť tento zákusok,pokrajaj broskyne na malé kocky,aby ti krém dobre prekrýval ovocie,takto bude zákusok kompaktnejší,ja som v tomto urobila chybu,,,krémy miešam robotom,,,najprv vložím ten krupicovu kašu a dobre premiešame,aby neboli hrčky,vyberiem z robota a vložím maslo s cukrom,potom pridávam po lyzici krupicovu kašu a napokon pridám tvaroh a citrónovú šťavu a preslaham znovu,,,treba dať do chladničky stuhnúť,aby si mala istotu,že krém nebude tiecť a až potom natieram na lekvarovy podklad,,,lekvár horúci dávam vždy,lekvár zabráni tomu,aby sa krém oddelil od korpusu pri konzumácii,,,nech sa ti darí a všetkým chutí,,,ďakujem pekne za komentár,,
izabella929
@terinka55 (27.10.2019 18:03)

Zvykla som si už na to,že sa všetko podarí,ale je to tak,že zákusky pečiem takmer vždy podľa svojho nevyskusaneho receptu a to je vždy ,,,hop alebo trop,,,proste vždy je tam nahoda,že sa nepodarí a skončí v guľkách,,,pridala som recepty naraz všetky,lebo od zajtra budem mať počítač,takže neviem po oprave čo mi v ňom zostane,,,chuťové boli fajne,,,ďakujem pekne za komentár..
motyka
Ďakujem pekne za rady. Sú veľmi dôležité, aby sa to vydarilo. Vďaka...... Ja nevidím v Tvojom zákusku žiadnu chybu, tak všetko na seba nemusíš prezrádzať. Si príliš sebakritická, čo je niekedy na škodu. Podstatná je chuť a tá bola určite fantastická. Ešte raz vďaka.....
haji
Krásné rezy, o chuti nepochybuji. Naprostý souhlas s broskvemi na menší kostky, milá Izi. Také děkuji za upřesnění s krémem, jsi zlatá, že se s námi podělíš o své zkušenosti, jsou k nezaplacení. Přeji krásný nedělní večer, milá Izi! Jsi nesmírně šikovná, pilná a tvořivá! Vždy mě tvé recepty potěší a pohladí, díky za všechno o co se s námi s láskou dělíš!
izabella929
@haji (27.10.2019 20:35)

Milá háji,ďakujem pekne za tvoje slová ako vždy i teraz má pohladil po bolavej duši,,keď viem poradím ľuďom,ktorých pečenie zaujíma a baví,,,ešte nádherný zbytok večera prajem,,




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia