Broskyňová torta
Broskyňová želatínová torta
Autor receptu: zuzkabubu
Skvelá svieža torta, ktorá je ideálna na leto.
8-10 porcií |
40 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si formu na tortu a dve formy na mrazenie ľadu (guľôčky sú ideálne, ale môžu byť aj kocky alebo iné tvary).
- Želatína biela: Zmiešame 400 ml kokosového mlieka, 500 ml vody, 50 g cukru, 3 kávové lyžičky želatínového stužovača a 2 bal. tortového želé. Necháme variť cca 1 minútu, potom odstavíme.
- Bielou želatínou naplníme jednu formu na mrazenie ľadu. Polovicu z ostávajúcej bielej želatíny nalejeme do tortovej formy (druhú polovicu odložíme na ďalšiu vrstvu). Necháme stuhnúť.
- Želatína žltá (broskyňová): Rozmixujeme 400 g broskýň z konzervy, pridáme 200 ml vody, 300 ml broskyňovej šťavy, 50 g cukru, 2 a 1/2 kávovej lyžičky želatínového stužovača, 2 bal. tortového želé a povaríme cca 1 minútu. Potom odstavíme.
- Žltou (broskyňovou) želatínou naplníme druhú formu na mrazenie ľadu. Polovicu z ostávajúcej žltej želatíny nalejeme do tortovej formy (druhú polovicu odložíme na ďalšiu vrstvu) na stuhnutú vrstvu bielej želatíny. Necháme stuhnúť.
- Zopakujeme postup - na stuhnutú žltú želatínu nalejeme bielu (necháme stuhnúť), potom na stuhnutú bielu želatínu nalejeme žltú (necháme stuhnúť).
- Z formy na ľad vyberieme stuhnutú želatínu v tvare kociek, guľôčok, hviezdičiek..., akú máte. Poukladáme na žltú stuhnutú želatínu.
Broskyne nakrájame na tenké pásiky, z ktorých vytvoríme ružičky a poukladáme na stuhnutú želatínu.
- Číra želatína navrch: Zmiešame 300 ml vody, 30 g cukru, 1 bal. tortového želé a povaríme cca 1 minútu. Odstavíme.
- Pripravenú bielu želatínu opatrne nalejeme na broskyňové ružičky a želatínové ozdoby. Ja to robím malou naberačkou. Necháme stuhnúť.
Dobrú chuť.