Broskyňová kocka
Foto: valina
Svieži chutný dezert na oslavu a aj len tak na nedeľné posedenie ku kávičke
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
6 ks |
|
150 g |
|
250 g |
|
1 bal |
|
150 ml vlažná |
|
150 ml |
|
750 ml |
|
|
|
1. plnka: | |
750 ml |
|
3 bal |
|
100 g |
|
2 bal |
|
500 ml |
|
2. plnka: | |
500 ml |
|
500 ml |
|
2 bal |
|
2 bal |
|
50 g |
|
na postrúhanie |
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vody, múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec z ľahka primiešame sneh z bielkov. Pečieme pri 200 °C 30 min. Cesto po upečení necháme vychladnúť, potrieme lekvárom a naukladáme pokrájane broskyne na tenšie plátky.
- 2
V mlieka, cukru, vanilkového cukru a Zlatých klasov uvaríme puding a ešte do teplého zamiešame kyslú smotanu. Navrstvíme na broskyne a necháme vychladnúť.
- 3
Zo smotany na šľahanie urobíme šľahačku. Pridáme vanilkový cukor a stužovač. Zvlášť vyšľaháme mascarpone s cukrom a pomaly spojíme so šľahačkou. Túto hmotu dáme na vychladnutú pudingovú hmotu. Zákusok posypeme strúhanou čokoládou.
Tiež broskyňový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu