Broskyňová kocka

valina - fotkaValina, 63 ročná žena, Podolínec, 3. decembra 2017 10:26
Ďalšie jej recepty »

Broskyňová kockaFoto: valina

Svieži chutný dezert na oslavu a aj len tak na nedeľné posedenie ku kávičke

40
porcií
70 min
príprava
30 min
na 200 °C

Suroviny

6 ks
150 g
250 g
1 bal
150 ml vlažná
150 ml
750 ml
1. plnka:
750 ml
3 bal
100 g
2 bal
500 ml
2. plnka:
500 ml
500 ml
2 bal
2 bal
50 g
 na postrúhanie
Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vody, múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec z ľahka primiešame sneh z bielkov. Pečieme pri 200 °C 30 min. Cesto po upečení necháme vychladnúť, potrieme lekvárom a naukladáme pokrájane broskyne na tenšie plátky.

  2. 2

    V mlieka, cukru, vanilkového cukru a Zlatých klasov uvaríme puding a ešte do teplého zamiešame kyslú smotanu. Navrstvíme na broskyne a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Zo smotany na šľahanie urobíme šľahačku. Pridáme vanilkový cukor a stužovač. Zvlášť vyšľaháme mascarpone s cukrom a pomaly spojíme so šľahačkou. Túto hmotu dáme na vychladnutú pudingovú hmotu. Zákusok posypeme strúhanou čokoládou.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist