Broskyňová kocka
Svieži chutný dezert na oslavu a aj len tak na nedeľné posedenie ku kávičke
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 6 ks |
|
| 150 g |
|
| 250 g |
|
| 1 bal |
|
| 150 ml vlažná |
|
| 150 ml |
|
| 750 ml |
|
|
|
|
| 1. plnka: | |
| 750 ml |
|
| 3 bal |
|
| 100 g |
|
| 2 bal |
|
| 500 ml |
|
| 2. plnka: | |
| 500 ml |
|
| 500 ml |
|
| 2 bal |
|
| 2 bal |
|
| 50 g |
|
| na postrúhanie |
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vody, múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec z ľahka primiešame sneh z bielkov. Pečieme pri 200 °C 30 min. Cesto po upečení necháme vychladnúť, potrieme lekvárom a naukladáme pokrájane broskyne na tenšie plátky.
- 2
V mlieka, cukru, vanilkového cukru a Zlatých klasov uvaríme puding a ešte do teplého zamiešame kyslú smotanu. Navrstvíme na broskyne a necháme vychladnúť.
- 3
Zo smotany na šľahanie urobíme šľahačku. Pridáme vanilkový cukor a stužovač. Zvlášť vyšľaháme mascarpone s cukrom a pomaly spojíme so šľahačkou. Túto hmotu dáme na vychladnutú pudingovú hmotu. Zákusok posypeme strúhanou čokoládou.
Tiež broskyňový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu