Broskyňa Melba
Autor receptu: redakcia
Kvôli ovociu si my cukrári vždy radi počkáme na leto. Višne, ostružiny, egreše, ríbezle... chutia totiž najlepšie vo svojej prirodzenej sezóne. Preto má čas dovoleniek pre nás aj iné, výsostne pracovné čaro.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Broskyne obvaríme v horúcej vode, schladíme a odstránime šupku. Rozrežeme ich na polovice a vykôstkujeme.
- Potom pripravíme cukrový roztok z 0,5 l vody, ktorú uvedieme spolu s kryštálovým cukrom do varu. Dreň z vanilkového struku spolu s citrónovou šťavou pridáme do cukrového roztoku a uvaríme sirup.
- Polovice broskýň varíme v sirupe pri nízkej teplote 3–5 minút. Potom ich vyberieme a necháme vychladnúť. Maliny rozmixujeme s 2 lyžicami vanilkového sirupu a pretrieme cez sito.