Brokolicové halušky s omáčkou Roquefort fotorecept

katerin - fotkakaterin, 3. apríla 2015
Brokolicové halušky s omáčkou Roquefort (fotorecept)
Foto: katerin

Tieto halušky robím so špenátom,ale tento krát som chcela vyskúšať s brokolicou.Bola to taká skúška čo z toho vznikne,lebo halušky sa majú robiť z Zobraziť celý popisTieto halušky robím so špenátom,ale tento krát som chcela vyskúšať s brokolicou.Bola to taká skúška čo z toho vznikne,lebo halušky sa majú robiť z hrubej múky,keďže nemám,robila som z detskej krupice.

4
porcie

Suroviny

Cesto:
250 g (detská krupica)
250 ml
60 g
1 ks
2 strúčiky
300 g
Omáčka:
1 ks
185 g (alebo sterilizované)
70 g
200 g (alebo smotana na varenie)
kúsok (1 cm)
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Mlieko privedieme do varu a roztopíme v ňom maslo a štipku soli.Horúcim zalejeme múku (krupicu) a vypracujeme cesto.Necháme vychladnúť a pridáme žĺtok-premiešame.

    Brokolicové halušky s omáčkou Roquefort (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Brokolicu si uvaríme do mäkka v troške vody.Vychladnutú si rozmixujeme na kašu a pridáme prelisovaný cesnak.Spojíme s cestom.

    Brokolicové halušky s omáčkou Roquefort (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme variť vodu so soľou a olejom a klasickým spôsobom urobíme halušky.Môžeme tiež robiť 2 lyžičkami väčšie noky.Po uvarení prepláchneme studenou vodou.

    Brokolicové halušky s omáčkou Roquefort (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na panvici roztopíme kúsok masla a osmažíme cibuľu,pridáme šampióny (nakrájané,nastrúhané) a roquefort.Keď sa syr,roztopí zalejeme šlahačkou a prevaríme do zhustnutia za stáleho miešania.Nakoniec dochutíme soľou a čerstvo namletým korením.

    Brokolicové halušky s omáčkou Roquefort (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na tanier dáme halušky,prelejeme omáčkou a dozdobíme pažítkou,petržlenovou vňaťou,...každý podľa seba. :))) Dobrú chuť!

    Brokolicové halušky s omáčkou Roquefort (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mariamka
vyborne, tie spenatove su uplny hit, davno sme nemali, dobra alternativa s brokolicou a myslim aj chutnejsia
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Páči sa mi :-)
amelie
omáčka vyzerá perfektne:-))) s tou múkou je problém, ale vidím, že si sa vynašla:-)))
katerin
Ďakujem všetkým za pekné komentáre :)))
@mariamka ,doteraz som robila len špenátové,ale už budem aj tieto častejšie,lebo majú výraznejšiu chuť.
@amelie ,s múkou mám stále problémy,pri pečení je to hrúza :/,preto stále experimentujem a nie vždy mi to vyjde.Chýba mi tu slovenský obchod.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia