Brokolicová polievka

Brokolicová polievka so zeleninovým vývarom

Autor receptu: erikapasinska

3-5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najemno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme soľ a na rovnako veľké kúsky nakrájanú brokolicu. Ochutíme maha korením (zmes rasce, horčičných a koriandrových semienok) a kurkumou a zalejeme zaleninovým vývarom. Varíme 3 – 5 minút. Na tanieri si polievku môžeme dochutiť kvapkou sójovej omáčky.
  2. Zeleninový vývar pripravíme zo šupiek a stoniek rôznych druhov zeleniny, ktorú použijeme aj v inom jedle. V tomto zeleninovom vývare som použila šupy z cibule, póru, mrkvy, kalerábu a hlúby z brokolice. Zeleninu pred ošúpaním treba poriadne poumývať s kefkou na to určenou. Použijeme len tie časti šupy, ktoré nie sú zhnité alebo inak poškodené. Šupy vložíme do hrnca so studenou vodou aj s kúskom kombu riasy a varíme asi hodinu. Potom vývar zlejeme a používame na varenie alebo podlievanie iných jedál.