Brokolicová polievka so šunkovými rezancami

vally - fotkavally, 6. decembra 2012

Tento recept vymyslela moja mama a tak mi zachutil, že ho varím svojej rodine. Je úplne jednoduchý a chutí úžasne. Mara rada varí (okrem Zobraziť celý popisTento recept vymyslela moja mama a tak mi zachutil, že ho varím svojej rodine. Je úplne jednoduchý a chutí úžasne. Mara rada varí (okrem seba aj mne, lebo občas idem z práce na obed k nej), priamo pri varení vymýšľa. Nikdy si to nezapisuje, takže nikdy recept presne nezopakuje :)))). Suroviny a postup k tejto polievke som od nej hneď vymámila a zapísala som si ho, inak by bol nenávratne preč :))))

5
porcií
30 min. minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
2-3 ks
1 lyžička
2 dkg prerastená
5-7 dkg




Postup

  1. 1

    Brokolicu uvaríme vo vode, ale nie veľmi do mäkka. V širšom kastróle dáme pražiť na malé kocky nakrájané zemiaky, na hrubo nastrúhanú mrkvu, pridáme polovicu brokolice rozobratej na malé ružičky a všetko spolu pražíme asi 5-10 minút, pričom občas premiešame. Podlejeme vývarom z brokolice a varíme úplne do mäkka.

  2. 2

    Keď sa zelenina rozpadáva, všetko zmixujeme tyčovým mixérom, až dostaneme krémovú konzistenciu. Ak je polievka hustá, pridáme prevarenú vodu a ešte povaríme, ochutíme soľou, vegetou, korením, oreganom a bazalkou. Do takmer hotovej polievky pridáme druhú polovicu brokolice rozobratej na malé ružičky, chvíľočku ešte povaríme a odstavíme.

  3. 3

    V malom kastróliku alebo na panvici dáme opiecť na prúžky pokrájanú slaninu, ak treba pridáme trocha masti, a k slanine pridáme na rezance nakrájanú šunku. Popražíme, nakoniec pridáme červenú mletú papriku, odstavíme. Polienku servírujeme na tanieri, do ktorého priamo pridáme opečené šunkové rezance. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

ariela6
dobra polievočka ja velmi rozmixovane polievky nemusim ale ked ju aj necham nerozmixovanu myslim že bude dobra ukladam
vally
to je pravda, kazdemu "jak je libo" :)))
zuzizu
je skvela a este ju skusim aj ja :) nech sa recept traduje :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia