Brokolicová hlava (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Opäť zas rcp od kamaráta v Česka, pôvodne to ale bola karfiolová hlava, ale my máme radšej brokolicu, tiež som dala do pekáča aj zemiaky.

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zemiaky som umyla, pokrájala a predvarila 8 min. v slanej vode, dala som ich do pekáča, pridala som rascu, citr. tymián a olej a pomiešala som
  2. Asi polovicu syra som pokrájala na hranolky a napchala som do surovej brokolice, v pôvodnom rcp autorka karfiol trochu predvarila, urobila opačným koncom varechy diery, do nich napchala syr a akúsi divnú salámu, čo tam nastrkáte je na Vás, môže to byť aj šunka, alebo slanina a syr aký kto má rád.
  3. Do misky som dala nastrúhanú druhú polovicu syra, ja som použila eidam 45%, vajce, šalviu, citr. tymián a chilli papričku a urobila som z toho takú paltanicu
  4. Brokolicovú hlavu som nasadila do pekáča na zemiaky a robila som patláma, patláma
  5. Piekla som na 200° cca 45 min., treba odlsledovať podľa farby syra
  6. Príloha: dip z kyslej smotany a paradajkový šalát