Foto: jody
Jeden z množstva druhov zeleninových rezňov. Kvetníčky preto, že sú robené z karfiolu a brokolice, teda z ´kvetov´ menovaných rastlín. Skúste. :-)
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Karfiol a brokolicu nakrájame na malé kúsky.
-
2
Na oleji speníme pokrájanú cibuľku...
-
3
...a keď zosklovatie, pridáme brokolicu a karfiol, podlejeme trochou vody, posolíme a udusíme do mäkka.
-
4
Z vajíčok, vody a múky spravíme husté cestíčko, ...
-
5
...do ktorého pridáme vychladnutú udusenú zeleninu.
-
6
Lyžicou vkladáme do rozpáleného oleja rezníky a opekáme do zlatava z oboch strán.
-
7
Dáme odkvapkať od tuku na servítku.
-
8
Podávame s varenými zemiakmi a kyslou smotanou ochutenou popučeným cesnakom a pálivým kečupom. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu