Briošky z mandarinkového cesta s figovou náplňou fotorecept
Foto: lubisthemple
Inšpirovaná týmto blogom http://www.tasteofbeirut.com/2011/04/fig-rolls/.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
1 ks |
|
130 ml |
|
130 ml vlažná |
|
80 g |
|
7 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
|
|
Náplň: | |
200 g |
|
1 PL |
|
1 čl |
|
1 šálka |
|
2 PL |
|
1 čl |
|
Postup
-
1
Pripravíme si mandarinkovú šťavu a z vody a sušeného droždia kvások.
-
2
Vysypeme múku na pracovnú dosku. V strede urobím jamku, do ktorej dáme štipku soli, sukor, sušené mlieko, vajíčko a kvások. Začneme miešať od stredu. Postupne pridávame mandarinkovú šťavu a maslo.
-
3
Vypracujeme váčne a trochu lepivé cesto, ktoré necháme kysnúť asi hodinu. Po vykysnutí z neho vytlačíme vzduch a rozdelíme ho na osem častí.
-
4
Každý kúsok cesta roztlačíme do obdĺžnikového tvaru a dáme naň asi lyžicu figovej náplne. Okraje spojíme a valček trochu roztiahneme do dĺžky. Zaviažeme uzol. Pečieme pri teplote 190 °C asi 15 minút.
-
5
Náplň: Figy pokrájame na malé kúsky. Vodu s cukrom necháme zovrieť. Keď začne vrieť, pridáme šťavu z citróna a aníz. Necháme vrieť na slabom plameni asi minútu. Pridáme figy a na slabom plameni varíme asi 15 minút, kým sa skoro všetka voda neodparí. Prídáme sézam a varíme ešte asi 5 minút, kým hmota nezhustne.
-
6
Pred plnením necháme vychladnúť.
-
7
Dobrú chuť :)
@jatanika , pravda je, že vôbec netuším. Aj na mojom blogu sa ma to pýtali :) Ale pokúsim sa to zistiť, alebo možno niekto tu na Vareche to bude vedieť :)
@babidka , ďakujem za tvoje milé slová. Nie som žiadna profesionálna fotografka, ale fotografovanie ma baví. Pravdupovediac, nikdy nie som so svojimi fotkami spokojná a stále sa snažím zlepšovať a vzdelávať :)
Jedným slovom úžasne...určite vyskúšam.
nejedla ;-)
Vdaka za vyborny recept,nabuduce upeciem s plnkou;-)
@helca103 , ďakujem a keď ich vyskúšaš dak vedieť, ako sa ti podarili :)