Brba – zemiakovo-zeleninová polievka

Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 21. októbra 2012
Brba – zemiakovo-zeleninová polievka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 g
50 g
50 g
100 g
50 g
2 ks
Závarka:
1 ks




Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme a nakrájame na kolieska. Zemiaky uvaríme v osolenej vode a keď sú mäkké, rozhabarkujeme ich.

  2. 2

    Na panvici opečieme cibuľu, koreňovú zeleninu a papriku a vložíme do zemiakovej polievky.

  3. 3

    Z múky a vajca vypracujeme polotuhé cesto rozvaľkáme a natrháme. Vložíme do vriacej polievky a zavaríme. Nakoniec zatrepeme vajcom.

Diskusia k receptu

marijanka712
Táto polievočka vypadá dobre , musim si ju navariť mám rada takéto polievočky dik za rp.
eva53
nepoznám,vyskúšam...............vidím dobre slaninku?
evanaaa
Aj ja pozerám, slaninka je tam prepašovaná, v surovinách ani v postupe nie je.
jozka2
evana kdetam citas slanina ved tam nie je spomenuta nikde,tam je spomenuty tuk
eulaly
výborná, robím ju často, jedna z mojich najobľúbenejších. a robím ju so slaninkou :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia