Bravčové mäso
Bravčový plátok s čínskou kapustou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Čínsku kapustu mám veľmi rada. Vysievam si ju v júli na záhrade, spolu s pekinskou kapustou a feniklom, na uvoľnené miesto po cibuli. Všetky tieto tri zeleniny sú moje naj...
4 porcie |
40 (+ marinovanie) minút príprava |
Postup
- Plátky mäsa posypeme čerstvo mletou soľou s kurkumou a pokvapkáme olejom. Necháme v chlade asi 1 hodinu postáť.
- Potom plátky na oleji z oboch strán opečieme.
- Na druhej panvici na oleji orestujeme listy čínskej kapusty. Restujeme krátko, len do mierneho zavädnutia listov, asi 3-4 minútky. Pridáme prelisovaný cesnak a za stáleho miešania necháme rozvoňať. Ihneď odstavíme z ohňa.
- Na taniere servírujeme opečené mäso, čínsku kapustu a prílohou sú zemiaky akokoľvek pripravené, ale najlepšie sú opečené. Tie môžeme zároveň pripraviť na tretej panvici opekaním zemiakových plátkov asi 5 mm hrubých.