Bravčový eintopf s pórom

Autor receptu: mstepo

Toto jedlo je rýchle lacné a chutné ! Eintopf má veľa podôb a variácií preto pri jeho príprave môžme použiť to čo doma máme. Keďže je jar predodvermi tak som vsadil na papriku, pór a šampiňóny :D

4
porcie
25 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Osušené mäso si nakrájame na malé kúsky a rozdelíme si ho na tučné a čisté. Umytú zeleninu si nakrájame. Šampiňónom odtrhneme nohy, ktoré nakrájame na štvrtiny.
  2. Ako prvé opečieme na rozpálenom oleji (nie moc veľa oleja) tučné kúsky mäsa. Po chvíľke pridáme ostatné mäso a opekáme aspoň 5 min..
  3. Keď sa mäso poriadne zatiahne pridávame pór, papriku a nohy šampiňónov a za stáleho miešania opekáme 5 - 7 min. Akonáhle pór s paprikou zmäknú pridáme kávovú lyžičku červenej mletej papriky (sladkej), zamiešame a zalejeme rozriedeným ostrým kečupom, v pomere 2 dcl kečupu : 3 dcl vody. Keď sa začne eintopf variť pridáme rozmrvenú kocku zeleninového bujónu, zamiešame a necháme variť 10 - 15 minút, kým sa šťava zredukuje na polovicu.
  4. Kým sa nám varí eintopf pripravíme si šampiňóny. Klobúčiky nakrájame na polovice a štvrtiny a na masle ich dozlata opečieme. V polovici opekania ich jemne posolíme.
  5. Ak je mäso mäkké pridáme smotanu a druhú polovicu masla a miešame pokiaľ eintopf nezačne hustnúť. Keď nám sa nám eintopf zahustí odložíme ho zo šporáka a pridáme majoránku. Eintopf necháme ešte 10 minút postáť a podľa chuti ho dosolíme a pridáme opečené klobúčiky šampiňónov. Ako prílohu môžte použiť celozrnné pečivo, noky. Ja som zvolil ryžu s kukuricou a hrozienkami. Prajem dobrú chuť :D