Bravčové stehno s lečom v pomalom hrnci a karfiolový prívarok
Foto: kvakac
Mám veľmi rád mäso s lečom v pomalom hrnci. Dáte do hrnca a robí sa to samé. Po 4 hodinách to bolo mäkké. Zobraziť celý popisMám veľmi rád mäso s lečom v pomalom hrnci. Dáte do hrnca a robí sa to samé. Po 4 hodinách to bolo mäkké. Veľmi dobrý je k tomu karfiolový prívarok. Je to zdravé a veľmi chutné.
porcií
príprava
na 90 - 95 °C
Suroviny
1400 g |
|
600 ml |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
6 strúčikov |
|
1 KL |
|
|
|
Karfiolový prívarok: | |
1 ks |
|
1 ks čerstvá stredná |
|
150 g čerstvý |
|
4 strúčiky |
|
1 KL |
|
40 g |
|
1 hrsť (čerstvá) |
|
1/4 KL |
|
3 PL |
|
|
Postup
-
1
Mäso pokrájame na rezne osolíme, okoreníme. Lečo, čili omáčku, cesnak a mletú papriku rozmixujeme v mixéri a nalejeme do pomalého hrnca. Pridáme pripravene rezne a asi 100 ml vody. Hrniec zavrieme a zapneme na LOW na štyri hodiny, to je asi 95 °C. Na túto dobu si môžme robiť niečo iné.
-
2
Mrkvu si uvaríme zvlášť a potom nakrájame na malé kúsky asi 1 cm. Potom na karfiolový prívarok dáme do hrnca karfiol rozobratý na ružice, korenie a strúčiky cesnaku. Zalejeme vodou zarovno karfiolu a osolíme. Varíme asi 15 minút. Vodu zlejeme, ale nevylejeme. Necháme vodu asi do jednej tretiny karfiolu, teraz to rozmixujeme na hladko. Dáme znovu na sporák a rozvaríme. Pridáme maslo, muškátový oriešok, mrkvu a krupicu a varíme aspoň 10 minút. Ak to ostane moc husté, tak rozriedime trochou vody z varenia karfiolu. Tak tri minúty pred koncom varenia pridáme do prívarku pokrájanú petržlenovú vňať a hrášok. Odstavíme a môžme nakladať. Na dno taniera cestovinu, ktorú sme uvarili vopred. Na to dáme prívarok a rezeň z pomalého hrnca. Je to jednoduché a zdravé jedlo.
Vďaka za pekný koment. Z foto som videl, že sa filmovanie vydarilo. Len tak ďalej, nech sa zachovajú dobré recepty pre ďalšie generácie a nech vidia iný, že sa vie aj u nás dobré variť. Zdravím a držím palce do ďalšieho života.
Vďaka za koment. Mne okrem papriky ešte vadí aj ta cibuľa slabo udusená. Preto to mixujem, má to potom inú lepšiu chuť. Toto jedlo je fakt na tieto teple dní ako vyšité.