Bravčové mäso s lečom
Bravčové mäso s lečom

Bravčové stehno s lečom v pomalom hrnci a karfiolový prívarok

kvakac - fotkakvakac, 11. júna 2019
Bravčové stehno s lečom v pomalom hrnci a karfiolový prívarok
Foto: kvakac

Mám veľmi rád mäso s lečom v pomalom hrnci. Dáte do hrnca a robí sa to samé. Po 4 hodinách to bolo mäkké. Zobraziť celý popisMám veľmi rád mäso s lečom v pomalom hrnci. Dáte do hrnca a robí sa to samé. Po 4 hodinách to bolo mäkké. Veľmi dobrý je k tomu karfiolový prívarok. Je to zdravé a veľmi chutné.

7
porcií
15 minút
príprava
240 minút
na 90 - 95 °C

Suroviny

1400 g
600 ml
2 PL
1 PL
6 strúčikov
1 KL
Karfiolový prívarok:
1 ks
1 ks čerstvá stredná
150 g čerstvý
4 strúčiky
1 KL
40 g
1 hrsť (čerstvá)
1/4 KL
3 PL




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na rezne osolíme, okoreníme. Lečo, čili omáčku, cesnak a mletú papriku rozmixujeme v mixéri a nalejeme do pomalého hrnca. Pridáme pripravene rezne a asi 100 ml vody. Hrniec zavrieme a zapneme na LOW na štyri hodiny, to je asi 95 °C. Na túto dobu si môžme robiť niečo iné.

    Bravčové stehno s lečom v pomalom hrnci a karfiolový prívarok - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvu si uvaríme zvlášť a potom nakrájame na malé kúsky asi 1 cm. Potom na karfiolový prívarok dáme do hrnca karfiol rozobratý na ružice, korenie a strúčiky cesnaku. Zalejeme vodou zarovno karfiolu a osolíme. Varíme asi 15 minút. Vodu zlejeme, ale nevylejeme. Necháme vodu asi do jednej tretiny karfiolu, teraz to rozmixujeme na hladko. Dáme znovu na sporák a rozvaríme. Pridáme maslo, muškátový oriešok, mrkvu a krupicu a varíme aspoň 10 minút. Ak to ostane moc husté, tak rozriedime trochou vody z varenia karfiolu. Tak tri minúty pred koncom varenia pridáme do prívarku pokrájanú petržlenovú vňať a hrášok. Odstavíme a môžme nakladať. Na dno taniera cestovinu, ktorú sme uvarili vopred. Na to dáme prívarok a rezeň z pomalého hrnca. Je to jednoduché a zdravé jedlo.

    Bravčové stehno s lečom v pomalom hrnci a karfiolový prívarok - obrázok 2

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, taková jídla miluju - dušené masko se zeleninou - hned bych si dala pořádnou porci.
kvakac
Vďaka vám všetkým za komenty. Budem rád ak skúsite a bude vám chutiť ako nám.
1x haji
klukodvody
Tak máme po natáčení pro rozhlas Brno a zase trochu klidu. Otevřu Varechu a tam na mně vyskočí tahle paráda. Já miluju tyhle Tvoje super dietní recepty. Díky a pokračuj všechno si ukládám. Zdravíme.
kvakac
@Klukodvody (13.6.2019 14:33)

Vďaka za pekný koment. Z foto som videl, že sa filmovanie vydarilo. Len tak ďalej, nech sa zachovajú dobré recepty pre ďalšie generácie a nech vidia iný, že sa vie aj u nás dobré variť. Zdravím a držím palce do ďalšieho života.
alena45
Recept ma vážne zaujal. Keďže lečo nemám v láske, vadia mi tam kúsky udusenej papriky, no jeho chuť a vôňa mi nevadí, tak ma najviac zaujalo jeho mixovanie. Že sa to musím dočítať v takomto veku a sama na to neprísť, to ma už ani tak veľmi neprekvapuje.
2x kvakac a haji
kvakac
@Alena45 (14.6.2019 17:43)

Vďaka za koment. Mne okrem papriky ešte vadí aj ta cibuľa slabo udusená. Preto to mixujem, má to potom inú lepšiu chuť. Toto jedlo je fakt na tieto teple dní ako vyšité.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia