Bravčové mäso

Bravčové stehno na znojemský spôsob

Autor receptu: helena10

Postup

  1. Umyté mäso narežeme na väčšie kocky.
  2. Nadrobno narezanú cibuľu osmažíme na oleji do zlatista, pridáme horčicu kremžskú, mletú papriku a zapeníme. V tomto základe opražíme mäso, osolíme, okoreníme, pridáme rascu. Podlejeme trochou vody. Prikryjeme pokrievkou a dusíme do polomäkka.
  3. Múku vopred rozmiešanú vo vode prilejeme k mäsu a za občasného miešania varíme, až je mäso mäkké. Podľa potreby dochutíme soľou, korením, sójovou omáčkou.
  4. Sterilizované uhorky pomocou elektrického sekáčika nasekáme nadrobno. Premiešame s trochou uhorkovej šťavy v mištičke. Pridávame iba do malej časti uvareného mäsa. Väčšinou si na mäso uhorky pridávame až na porciu v tanieri. Množstvo je podľa toho, kto koľko ma každý rád.
  5. Prílohou boli podľa chuti uvarené zemiaky alebo ryža.