Bravčové špízy s limetkou a jablkom
Autor receptu: miklus
Tento recept som naučila v USA, jeho príprava je veľmi jednoduchá a aj prílohy k nemu
môžu byť rôzne, napr. hrozienková ryža, kuskus, zemiaky, grilovaná zelenina... Jedla som
to s kuskusom a s grilovanou zeleninou, chutilo to skvelo.
5 porcií |
25+2hod minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si marinádu:zmiešame olivový olej, červené víno, limetkovú šťavu, pretlačený cesnak, nasekané čerstvé bylinky, soľ a čierne korenie. Do tejto marinády vložíme na kúsky nakrájané mäso (tak, aby sa dalo napichovať) a necháme marinovať v chlade cca 2 hod.
- Namarinované mäso obalíme plátkami anglickej slaniny napichujeme na drevené špízy striedavo s limetkou, plátkami jablka a čerstvou mätou. Takto pripravené špízy polejeme olejom a grilujeme, cca 15-20 minút.
- Ako prílohu dáme kuskus, ktorý pripravíme veľmi jednoducho - zalejeme vriacou vodou, necháme nabobtnať a dochutíme. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.