Bravčové soté na mexický spôsob
Autor receptu: nigella87
Zase hrala rolu improvizácia..... a vzniklo toto jednoduché jedlo :)
4-5 porcie |
15 minút príprava |
40-50 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky suroviny si pripravíme a môžme začať ...
- Na oleji speníme cibuľku nakrájanú nadrobno spolu s cesnakom ...
- ... pridáme mäso nakrájané na kocky, nasypeme rascu, majorán, bazallku, korenie, soľ a poriadne orestujeme, podlejeme vodou a dusíme zhruba 20 min
- Nakrájané papriky a paradjky na kocky spolu s ostatnou zeleninou pridáme do hrnca, pomiešame, ak treba podlejeme kúskom vody a dusíme ďalších 15 min ...
- Po 15 minútach nám zeleninka krásne pustila šťavu a chute sa spojili :) Ak treba dolejeme kúsok vody a počkáme kým nezovrie. Ak chceme hustejšie soté pridáme 2 lyžičky solamylu vymiešaného v troške vody. Dosolíme, dokoreníme a je hotovo :) Dobrú chuť ! Podávame s ryžou.