Bravčové s čili a medvedím cesnakom

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 10. januára 2012

Je to pikantné, sladkasté, aromatické jedlo a na prvý pohľad vytvorené zo šialenej kombinácie prísad. Kto sa nebojí nech skúsi.

5
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ač 3 PL
3 až 4 ks
3 až 4 PL
3 až 4 PL
2 hrste




Postup

  1. 1

    Nasekáme na drobno 3 až 4 čili papričky a dobré dve hrste medvedieho cesnaku (mám mrazený, ale skúšal som aj dostupnejšie bylinky v tomto ročnom období - nebude to ono, no dá sa).

    Bravčové s čili a medvedím cesnakom - obrázok 1
  2. 2

    Na masti (oleji) túto zmes rýchlo urestujeme – nezabudnite jemne posoliť a stále miešať.

    Bravčové s čili a medvedím cesnakom - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme bravčovinu pokrájanú na rezance, lekvár (aký mala – taký dala), podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Podávame s ryžou, ja som pridal zelený hrášok a ostrý kečup.

    Bravčové s čili a medvedím cesnakom - obrázok 3

Diskusia k receptu

afataga
tak ja sa isto nebojim, tiez davam lekvar do masa, vyskusam
ola111
A veru ani ja,len masť nahradím olejom...
afataga
aj ja robim na masti, neprepali sa tak vra je to zdravsie
jarunka
Ja nemam medvedi cesnak, cim sa to moze nahradit ?
jody
petržlenovou vňaťou + popučeným obyčajným cesnakom...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia