Bravčové s čili a medvedím cesnakom
Autor receptu: rybarkuchar
Je to pikantné, sladkasté, aromatické jedlo a na prvý pohľad vytvorené zo šialenej kombinácie prísad. Kto sa nebojí nech skúsi.
5 porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Nasekáme na drobno 3 až 4 čili papričky a dobré dve hrste medvedieho cesnaku (mám mrazený, ale skúšal som aj dostupnejšie bylinky v tomto ročnom období - nebude to ono, no dá sa).
- Na masti (oleji) túto zmes rýchlo urestujeme – nezabudnite jemne posoliť a stále miešať.
- Potom pridáme bravčovinu pokrájanú na rezance, lekvár (aký mala – taký dala), podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Podávame s ryžou, ja som pridal zelený hrášok a ostrý kečup.