Bravčové s čili a medvedím cesnakom

Autor receptu: rybarkuchar

Je to pikantné, sladkasté, aromatické jedlo a na prvý pohľad vytvorené zo šialenej kombinácie prísad. Kto sa nebojí nech skúsi.

5
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nasekáme na drobno 3 až 4 čili papričky a dobré dve hrste medvedieho cesnaku (mám mrazený, ale skúšal som aj dostupnejšie bylinky v tomto ročnom období - nebude to ono, no dá sa).
  2. Na masti (oleji) túto zmes rýchlo urestujeme – nezabudnite jemne posoliť a stále miešať.
  3. Potom pridáme bravčovinu pokrájanú na rezance, lekvár (aký mala – taký dala), podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Podávame s ryžou, ja som pridal zelený hrášok a ostrý kečup.