Foto: rybarkuchar
Dnes neponúkam nič svetoborné – len taký „nápadík“ na spestrenie. Možno to už niekto predo mnou prezentoval – neviem, nepátral som po tom.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové stehno nakrájame na tenké plátky a posolíme. Môžu byť aj hrubšie, potom ich však treba naklepať. Ja nie som veľký zástanca búchania do mäsa, takže radšej tenké plátky.
-
2
Z jablka si pomocou odstraňovača jadierok vykrojíme valčeky. Dá sa aj nožíkom, chce to však zručnosť a čas, no a to ja nemám.
-
3
Valčeky obalíme plátkami a zafixujeme špáradlom.
-
4
Asi takto
-
5
Obalíme v múke a cestíčku a pomaly vypražíme. Príprava cestíčka bude pre vás určite hračka (múka, vajce, soľ, mlieko – vymiešať do medovej konzistencie). Špáradlá po vypražení môžeme vybrať – splnili svoju úlohu.
-
6
Ako prílohu som zvolil zemiakové pyré a brusnicový kompót.
Diskusia k receptu