Bravčové rolky s jablkami

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 26. februára 2012

Dnes neponúkam nič svetoborné – len taký „nápadík“ na spestrenie. Možno to už niekto predo mnou prezentoval – neviem, nepátral som po tom.

15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks
cestíčko:
 surové




Postup

  1. 1

    Bravčové stehno nakrájame na tenké plátky a posolíme. Môžu byť aj hrubšie, potom ich však treba naklepať. Ja nie som veľký zástanca búchania do mäsa, takže radšej tenké plátky.

    Bravčové rolky s jablkami - obrázok 1
  2. 2

    Z jablka si pomocou odstraňovača jadierok vykrojíme valčeky. Dá sa aj nožíkom, chce to však zručnosť a čas, no a to ja nemám.

    Bravčové rolky s jablkami - obrázok 2
  3. 3

    Valčeky obalíme plátkami a zafixujeme špáradlom.

    Bravčové rolky s jablkami - obrázok 3
  4. 4

    Asi takto

    Bravčové rolky s jablkami - obrázok 4
  5. 5

    Obalíme v múke a cestíčku a pomaly vypražíme. Príprava cestíčka bude pre vás určite hračka (múka, vajce, soľ, mlieko – vymiešať do medovej konzistencie). Špáradlá po vypražení môžeme vybrať – splnili svoju úlohu.

    Bravčové rolky s jablkami - obrázok 5
  6. 6

    Ako prílohu som zvolil zemiakové pyré a brusnicový kompót.

    Bravčové rolky s jablkami - obrázok 6

Diskusia k receptu

helca103
keď som uvidela tú úvodnú fotku hneď som dostala chuť, ten brusnicový kompót a mäsko s jablkami je lákavá kombinácia.
tatranka
Chutný,voňavý recept.Milujem kombináciu ovocia a mäsa.
hubata
Všetko čo ľúbim je tu zamotané alebo použité ako okrasa. Fajn receptík !
tinca
výborná kombinácia, robievam ale kuracie:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia