Bravčové rolky s jablkami

Autor receptu: rybarkuchar

Dnes neponúkam nič svetoborné – len taký „nápadík“ na spestrenie. Možno to už niekto predo mnou prezentoval – neviem, nepátral som po tom.

15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové stehno nakrájame na tenké plátky a posolíme. Môžu byť aj hrubšie, potom ich však treba naklepať. Ja nie som veľký zástanca búchania do mäsa, takže radšej tenké plátky.
  2. Z jablka si pomocou odstraňovača jadierok vykrojíme valčeky. Dá sa aj nožíkom, chce to však zručnosť a čas, no a to ja nemám.
  3. Valčeky obalíme plátkami a zafixujeme špáradlom.
  4. Asi takto
  5. Obalíme v múke a cestíčku a pomaly vypražíme. Príprava cestíčka bude pre vás určite hračka (múka, vajce, soľ, mlieko – vymiešať do medovej konzistencie). Špáradlá po vypražení môžeme vybrať – splnili svoju úlohu.
  6. Ako prílohu som zvolil zemiakové pyré a brusnicový kompót.