Bravčové rolky s jablkami
Autor receptu: rybarkuchar
Dnes neponúkam nič svetoborné – len taký „nápadík“ na spestrenie. Možno to už niekto predo mnou prezentoval – neviem, nepátral som po tom.
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové stehno nakrájame na tenké plátky a posolíme. Môžu byť aj hrubšie, potom ich však treba naklepať. Ja nie som veľký zástanca búchania do mäsa, takže radšej tenké plátky.
- Z jablka si pomocou odstraňovača jadierok vykrojíme valčeky. Dá sa aj nožíkom, chce to však zručnosť a čas, no a to ja nemám.
- Valčeky obalíme plátkami a zafixujeme špáradlom.
- Asi takto
- Obalíme v múke a cestíčku a pomaly vypražíme. Príprava cestíčka bude pre vás určite hračka (múka, vajce, soľ, mlieko – vymiešať do medovej konzistencie). Špáradlá po vypražení môžeme vybrať – splnili svoju úlohu.
- Ako prílohu som zvolil zemiakové pyré a brusnicový kompót.