Foto: eviana
Dostala som úžasné jelenie klobásy a uvažovala som kam všade by som ich mohla zakomponovať tak som dnes zasa trošku improvizovala a vznikli tieto Zobraziť celý popisDostala som úžasné jelenie klobásy a uvažovala som kam všade by som ich mohla zakomponovať tak som dnes zasa trošku improvizovala a vznikli tieto voňavé závitky...
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Mäso nakrájame na rezne, naklepeme. Ja som dnes mala bravčové stehno, ale doporučujem krkovičku - preto som ju aj uviedla v rozpise - je šťavnatejšia.
-
2
V miske si pripravíme najemno nakrájanú cibuľu, nastrúhaný cesnak, horčicu, štipľavú paprikovú pastu, soľ a čerstvo namleté čierne korenie.
-
3
...zmiešame do kompaktnej masy
-
4
...potrieme ňou naklepané rezne
-
5
Klobásy som rozkrojila na tri časti - klobásu som zakrútila do potretého mäsa
-
6
...jemne ich previazala niťou
-
7
...naukladáme na plech, či ako v mojom prípade do jenskej misy. Pomedzi závitky som naukladala odrezky mäsa a kolieska zo zvyšku klobásy. Podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a dáme piecť.
-
8
...na začiatku pečiem cca 10 minút pri maximálnom výkone, potom stiahnem rúru na 200°C a pečiem pomaly 60 minút, uprostred pečenia závitky obrátim. Keď sú mäkké, tak odokryjem a sprudka cca 5 min pri výkone 250°C dopečiem ... nesmierna vôňa, skvelá chuť - pre tých čo majú radi pikantné :)
A čo na to jeleň? Predpokladám, že cca to isté, čo prasa ohľadom restovanej pečene :)
5*****