Bravčové rezne v čokoládovej omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mrkvy očistíme a nastrúhame. Nakrájame zelerové stonky. Na slnečnicovom oleji orestujeme žltú cibuľu spolu so zeleninou. Pridáme kryštálový cukor, ktorý necháme skaramelizovať, a prilejeme mäsový vývar, vínny ocot a dochutíme soľou a korením. Kto má rád pikantné, môže si k tomu dať aj čili nasekané najemno, ktoré taktiež hodí.
  2. Bravčové karé osolíme, okoreníme a pečieme zvlášť tesne pred podávaním, lebo bravčové karé je samo osebe suché a chudé mäso, takže treba pracovať rýchlo (najlepšie cez noc napácovať do oleja).
  3. Nakoniec roztopíme čokoládu na varenie a prelejeme mäso podľa chuti. Na ozdobu dáme čili a ako príloha sa hodia opekané zemiaky.
  4. NÁŠ TIP: Na zjedenie rezňa si treba vyhradiť dostatočný čas. Kvalitné mäso vychutnať, ale aj dôkladne požuť – jeho trávenie si vyžaduje dvakrát dlhší čas než kuracina. Viac ako voda mu pri tom pomáha pohár rulandského červeného.