Pečené bravčové rebrá
Pečené bravčové rebrá

Bravčové rebrá na karameli s červeným vínom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 5. februára 2018

Troška chrumkavé, ale výborné pečené rebrá na karameli.

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 g domáca
1 ks
1 strúčik
1 PL
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rebrá som umyla, osušila.

    Bravčové rebrá na karameli s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prekrojila na menšie kusy.

    Bravčové rebrá na karameli s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu som dala slaninu.

    Bravčové rebrá na karameli s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sa slanina vytopila, pridala som na kolieska krájanú cibuľu a hneď som pridala aj cukor.

    Bravčové rebrá na karameli s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď začal cukor hnednúť pridala som rebrá a otáčala som ich tak aby sa karamelom obalili. A podliala som len malým množstvom vína a potom znovu.

    Bravčové rebrá na karameli s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Osolila, okorenila a posypala malým množstvom červenej mletej papriky.

    Bravčové rebrá na karameli s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pod pokrievkou som na slabšom plameni najprv dusila 40 min. Potom som odokryla a dopiekla.

    Bravčové rebrá na karameli s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Chrumkavé a veľmi chutné rebierka som podávala som zemiakovými medailónikmi. Prajem vám dobrú chuť

    Bravčové rebrá na karameli s červeným vínom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu