Pečené bravčové mäso

Bravčové pliecko s marinádou (fotorecept)

Autor receptu: sracz

Veľmi jednoduchý, pre niekoho až asketický recept. Výsledok však stojí za trpezlivosť.* Venujem ho všetkým „mariášnikom“ ako potrebný „doping“ pri niekoľkohodinovej, či celonočnej až weekendovej „šichte s čertovskýmu obrázkami“, v trojici alebo štvorici („alias pauzírmariáš“). Plátky, či aj „trhance“ pripravenej voňavej bravčovinky zachutia každému labužníkovi. Stačia iba krajce chleba, vidličky a papierové obrúsky na utieranie rúk a mastných brád. Nezabudnúť aj na dobré pivko proti „čemeru“!

6-8
porcií

Suroviny

Postup

  1. Marinádu som vymiešal z uvedených ingrediencií, krátko povaril, nechal ochladiť. Do vlažnej marinády som na 3 dni (72-96 hodín) ponoril bravčové pliecko, ktorého povrch som ponarezoval.
  2. Elektrickú rúru som nechal vyhriať na 250 °C (485 °F) a na 12-15 minút do nej vložil zakrytý pekáč s mäsom, potom som teplotu znížil na 150 °C (305 °F) a 150-180 minút pokračoval v pečení.
  3. Následne som mäso polial výpekom, otočil ho, opäť polial výpekom, teplotu ohrevu zvýšil na 200 °C (400 °F) a dopiekol 18-24 minút. Stačí iba krajec domáceho chlebíka, ale dnes som podával s pečeným koreňovým petržlenom a ružičkovým kelom. Na predchádzajúcom obrázku je porcia so zemiakovou kašou a vareným karfiolom na plátkoch žltej paradajky. P. S.: Komu v ruke karta šuští, toho Pán Boh neopustí! Všetkým Vám dobrú chuť, 100/7 červených a ešte so sedmou navyše!