Dusené bravčové stehno
Bravčové plátky na hrášku (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchá príprava obeda alebo večere.
4 porcie |
20 minút príprava |
40-45 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové mäso umyjeme, osušíme nakrájame na plátky, ktoré zľahka naklepeme. Osolíme, okoreníme z oboch strán, cibuľu nakrájame nadrobno.
- Mäso sprudka opečieme z oboch strán na troche oleja. Vyberieme na tanier, do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita, zasypeme 1-2ČL sladkej papriky, premiešame a stiahneme z plameňa.
- Mäso vrátime do hrnca, podlejeme vývarom alebo teplou vodou. Dusíme pod pokrievkou do zmäknutia za občasného premiešania a podlievania mäsa. Pred dokončením pridáme hrášok (bez nálevu). Krátko povaríme. Ako príloha ryža, tarhoňa alebo zemiaky. Dobrú chuť.