Bravčové pečené mäso s omáčkou z červenej cibule
Autor receptu: kecemis
K tomuto jedlu som pouzil bravcove maso, ale je mozne pouzit aj ine, ako napr. hydinu. Recept som pocul v jednej rozhlasovej relacii tak som sa ho rozhodol vyskusat a od tej doby sa u nas pripravuje s casu na cas. Najlepsie to chuti, aspon nam so sladkymi zemiakmi so zelerom a jablkom.
4 porcie |
45 minút príprava |
20 minút na 220 °C |
Postup
- Maso potriet olivovym olejom a posypat rozmarinom. Posolit a pokorenit.
- Dat na panvicu na lyzicku rozpaleneho oleja a opiect z kazdej strany asi dve minuty.
- Po opeceni masa ho prelozim do rury a peciem zhruba 15-20 minut pri teplote 220 stupnov, alebo pokial nie je dobre prepecene na celej hrubke.
- Do vypeku po mase pridame lyzicku masla a po roztopeni pridame nakrajanu cibulu.
- Pridat bobkovy list a za obcasneho miesania smazime priblizne 15 min. potom pridame cesnak a za obcasneho miesania nehame cibulu skaramelizovat.
- Pridat cervene vino, priviest do varu a zredukovat teplotu. Nehat odparit vinozhruba na polovicu.
- Pridat lyzicku muky (ja pouzivam kukuricnu muku, pretoze neobsahuje lepok). Premiesat az do zhustnutia.
- Potom pridat kuraci vyvar a zamiesat. Priviest znova do varu a zredukovat teplotu. Varit az do zhustnutia nejakych 3-5 minut. Vybrat z omacky bobkovy list a ponornym mixerom rozmixovat na jemnu omacku.
- Upecene maso vyberieme z rury a nakrajame na platky, polejeme omackou a podavame s opekanymi zaemiakmi, alebo zo sladkymi zemiakmi, ako je na obrazku.
Dobru chut.