Bravčové na zeleninke (fotorecept)

Autor receptu: charllote

Tento recept bol mojou improvizáciu :) vznikol vlastne tak že som otvorila chladničku v ktorej som mala dosť zeleniny a trebalo ju nejak využiť tak som vybrala bravčové mäsko a recept bol na svete :) ešte by som chcela povedať že robím celkom jednoduché recepty a to najme pre ľudí čo nevedia veľmi dobre variť tak ako ja :) inšpirujte sa od mňa ja sa budem inšpirovať od vás :)

2-3
porcie
10 minút
príprava
40-50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Názorná ukážka surovín :) množstvo je v popise tento obrázok je ilustračný Takže umyjeme si zeleninku, cibuľu si nakrájame na malé kocky,papriku tiež na kocky, šampiňóny na plátky a paradajky na mesiačiky :)
  2. Ako prvú si orestujeme cibuľku na masle do zlatista, ja robím pomaly všetko na masle dodáva to lepšiu chuť aspoň pre mňa ale samozrejme pridala som tam aj kvapku oleja :)
  3. medzitým ako sa nám robí cibuľka tak si opláchneme mäsko a pokrájame ho na kocky,samozrejme môže sa pokrájať aj na rezance kto ako ma rád :)
  4. ak je už cibuľka orestovaná do zlatista pridáme k nej mäsko aby sa opražilo a zacelilo,takže mäsko sem tam premiešame kým sa nezacelý
  5. ak je mäsko zacelené okoreníme si ho,pridáme soľ,čierne korenie,papriku a premiešame
  6. keď už je okorenené pridáme prevarenú vodu premiešame a nechcame na pomalšom plameni dusiť ,dáme aj pokrievku
  7. medzitým ako sa nám mäso dusí tak si pripravíme ryžu :) ja kedže ešte neviem až tak dobre variť a ryža sa mi nikdy nedarila :D začala som ju robiť na šálky...čiže som robila 2 šálky ryže na 4 šálky vody tento spôsob je jednoduchý a vychádza :) ja som napr. robila teraz 2,5 šálky ryže na 5 šálok vody :) *poznámka ryžu som nepremývala pretože kupujem ryžu priamo na použitie umytú
  8. ryžu sme si opražili na oleji ja ryžu skúšam ked je horúca vtedy ju zalejem s vodou ,..tak ryžu si zalejeme s vodou,okoreníme a zakryjeme :) robíme ju na najnižšom plameni pomaličky
  9. ryža sa nám varí a teraz sa ideme venovať mäsu :) do mäska si pridáme šampiňóny premiešame a znovu zakryjeme
  10. keď sa už šampiňóny "udomácnia" v tej omáčke tak pridáme paradajky znovu premiešame a zakryjeme ..ešte taká poznámka že kto nemá rád šupku z paradajok v omáčke tak si paradajky dajte do vriacej vody a šupku stiahnite :) alebo si môžte dať paradajky z konzervy
  11. po 20 minútach si skontrolujeme ryžu ktorá už pri pohľade vyzerá že bude hotová ja pozerám hlavne zo spodu či tam ešte je nejaká voda ked není a ryža je ešte trošku vlhká vypnem ju a ona dôjde v tom teple sama lepšie ako keby sa mala pripáliť
  12. takže ako poslednú pridávam do mäska papriku..ja mám rada ked sa paprika úplne nerozvarí ,no niekto má možno rád ak je úplne rozvarená každý podľa svojej chuti takže to je na vás :) nechám ju tak zhruba 5-7 minút a potom už len ochutnám pridám ešte korenie čo tomu chýba a zahustím s 1PL kopcovizou múky a trochou vody...niekedy ani zahusťovať netreba lebo ta zeleninka tu omáčku zahustí sama ale to záleži od množstva pre koľko osôb robíte,koľko omáčky chcete atd :)
  13. a jedlo je na svete už len ho pekne naservírovať čo mne zatiaľ pekne nejde :D no ale každý sa učí :) Dobrú chuť ;)