Bravčové na mrkve

thedrunkchef - fotkathedrunkchef, 14. marca 2012
5 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na oleji si osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso (ja najradšej používam pliecko) a chvíľu porestujeme, kým nepustí šťavu. Osolíme, okoreníme a zalejeme vodou, alebo vývarom. Dusíme cca 20 minút.

  2. 2

    Keď sa nám šťava čiastočne vydusila, prihodíme na kolieska nakrájanú mrkvu, zamiešame a dusíme ďalších 20 minút.

  3. 3

    Po odstavení pridáme trochu masla aby sme zjemnili šťavu. Podávame s varenými zemiakmi.

  4. 4

    TIP: Ja používam i štipku mletej papriky na farbu.

Diskusia k receptu

evusik
pekný, jednoduchý recept, bez zbytočných koreniacich zmesí a príchutí... len čistá chuť mäsa a mrkvy, páči sa mi to :-) možno aj s tarhoňou?
morenajea
v jednoduchosti je krása, naplánujem si toto mäsko k sobotnému obedu
ula2
jednoduché --úžasné--super-dˇakujem za inšpiráciu na sobotnajší obed.!!!
laali
Robím presne tak isto, niekedy do šťavy pridám smotanu na varenie...výborné mäsko
smejko286
bolo to veľmi dobré...ja som ešte pridala majoránku...mňaaam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia