Bravčové na hrášku so smotanou

Autor receptu: izabella929

Jedlá cestovinové sú u nás veľmi obľúbené..

4
porcie
70 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca si dám zovrieť vodu na cestoviny.Keď voda vrie, pridám soľ a vysypem do nej kolienka. Na oleji si opražím očistenú, pokrájanú cibuľu a cesnak. Ked je cibuľa osmažená pridám, k nej na kocky pokrájanú bravčovú krkovičku,miešam stále aby sa troška skamarátila s ciboľovým základom.Keď je mäsko orestované, pridám do neho červenú papriku, soľ a mleté korenie, následne podlejem asi 2 dc vodou. K mäsu pridám aj bujonovú kocku zeleninovú a nechám mäsko uvariť.Počas varenia, podlievam malým množstvom vody. Keď je mäsko hotové, pridám k nemu sterilizovaný hrášok a nechám spolu ešte povariť. Pripravím si smotanu, do ktorej zamiešam jednu lyžicu hladkej múky
  2. a všetko pridám k uvarenému mäsu.Podľa chuti ešte dochutím. Uvarené cestoviny vyberiem. Na tanier naložím cestoviny a na ne naberiem hotové mäsko na smotane a hrášku.