Bravčové mäso s kukuricou

Autor receptu: hanina

Recept je z našej školskej jedálne a má asi 20 rokov. Neviem, odkiaľ ho majú panie kuchárky, ale nám ho robia ako slávnostné jedlo. Škoda, že z technických príčin nemôžem priložiť foto, ale každý si može predstaviť: žltá kukurica, mäso , opečené zemiaky a dookola taniera striedavo plátky uhorky a paradajky pekne natenučko nakrájaných. Snáď si ho aj niekto prečíta aj bez fotografie a možno aj niekto vyskúša.

Postup

  1. Množstvo neuvádzam - podľa chuti a množstva stravníkov. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme na prúžky nakrájané mäso, prudko opečieme, posolíme, pokoreníme a prikryté dusíme do mäkka. Potom pridáme scedené šampiňóny a podusíme ešte 10 minút. Ak nemáte čas, môžete šampiňóny pridať hneď k opečenému mäsu a spolu dusiť.
  2. K hotovému pridáme scedenú kukuricu a prehrejeme.Posávame s opečenými zemiakmi a dookola naukladanými plátkami čerstvej uhorky a paradajky.