Bravčové mäso na paprike a paradajke (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Postup

  1. Mäso som umyla, nakrájala na rezne, osolila a okorenila mletým čiernym korením.
  2. Cibuľu som nakrájala na pol mesiačiky. Papriku na prúžky. Paradajku som narezala do kríža a sparila. Nakrájala som ju na kocky. Tieto zimné paradajky nemajú takú chuť ako v lete. Preto som sa rozhodla, že pridám aj malú fľašku domáceho hustého paradajkového pretlaku. Spravila som si zopár malých fliaš na takýto účel. Ten je na obrázku na pravej strane.
  3. Na rozohriatom oleji som opiekla mäso z oboch strán. Opečené som vybrala na tanier. Do výpeku som dala restovať cibuľu. Do orestovanej cibuli som po stiahnutí z ohňa pridala 1 čl mletej červenej papriky. Premiešala som cibuľu a vrátila na oheň.
  4. Pridala som opečené mäso a paradajkový pretlak a jednu nakrájanú paradajku.
  5. Mäso som dusila pod pokrievkou.
  6. Počas dusenia som mäso podlievala hovädzím vývarom, ktorý som varila.
  7. Pridala som nakrájanú papriku. Udusené mäso som zahustila 1 čl múky zmiešanej s troškou vody. Nechala som prevariť asi 10 minút. Z uvarených zemiakov som spravila zemiakovú kašu.
  8. Zo zemiakovej kaše som na tanieri spravila mantinel, do stredu som dala mäso so šťavou. Obed je hotový, môžeme obedovať.