Bravčové mäso
Bravčové kotlety v kastróle (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Bravčové mäso nepoužívam často, ale tentokrát som urobila výnimku. Tieto kotlety sú rýchlo hotové a chutia.* Recept mám už snáď 30 rokov z časopisu Život, dokonca som si dala recepty zviazať do kníh. Občas v nich zalistujem a objavím niečo, čo som robila už dávno, alebo dokonca vôbec nie.
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Kotlety zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme rascou.
- Vo väčšom kastróle rozpražíme na kocky nakrájanú slaninu. Na nej opečieme z oboch strán kotlety. Potom ich vyberieme na tanier.
- Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu a troška orestujeme.
Pridáme pretlak a premiešame.
- Vložíme na väčšie kocky narezané očistené zemiaky.
Osolíme a zalejeme vodou tak, aby boli zemiaky zakryté.
- Navrch vrátime kotlety a kastról zakryjeme. Dusíme domäkka.