Bravčové mäso

Bravčové kotlety v kastróle (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Bravčové mäso nepoužívam často, ale tentokrát som urobila výnimku. Tieto kotlety sú rýchlo hotové a chutia.* Recept mám už snáď 30 rokov z časopisu Život, dokonca som si dala recepty zviazať do kníh. Občas v nich zalistujem a objavím niečo, čo som robila už dávno, alebo dokonca vôbec nie.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kotlety zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme rascou.
  2. Vo väčšom kastróle rozpražíme na kocky nakrájanú slaninu. Na nej opečieme z oboch strán kotlety. Potom ich vyberieme na tanier.
  3. Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu a troška orestujeme. Pridáme pretlak a premiešame.
  4. Vložíme na väčšie kocky narezané očistené zemiaky. Osolíme a zalejeme vodou tak, aby boli zemiaky zakryté.
  5. Navrch vrátime kotlety a kastról zakryjeme. Dusíme domäkka.