Bravčové koleno
Bravčové kolená v aspiku
Autor receptu: kvakac
Pre tých, ktorí majú radi kolienka.
10 minút príprava |
600 minút na 95 °C |
Postup
- Kolená môžete dať aj rovnaké. Ja dávam surové a údené. Je to potom chutnejšie. Kolená umyjeme a dáme do pomalého hrnca, zalejeme vodou. Pridáme koreniny bez soli a očistený cesnak strúčiky. Hrniec zapneme na pomalé varenie na LOW na 10 hodín. Potrebujeme, aby sa mäso a koža celkom rozdeľovalo na vlásočnice. Zhuba po 8 hodinách pridáme do hrnca ocot a cibuľu nakrájanú na polmesiace. Po celej tej dobe vytiahneme z kolien kosti a mäso roztlačíme na menšie kusy a kožu buď pokrájame, alebo kto nemá rád kožu, dá ju preč. Všetko to dáme do jedného hrnca a na sporák a až teraz osolíme ak je treba. Zarobíme želatínu podľa návodu a vlejeme do hrnca. Necháme prejsť chvíľu teplom a odstavíme na bok.
- Všetko to dáme do pripravených nádob alebo do vrecka na tlačenku. Ja som použil 1 kg nádoby zo zmrzliny. Dve plné a tretia do polovice. Necháme dobre vychladnúť.
- Potom to vyklopíme a môžeme krájať. Takéto krásne bochníky, ach jaj to boli, už je po nich.
- No čo vám budem hovoriť, dobrota, až sa tak srdce a bruško raduje.