Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bravčové karé na horčicovej omáčke podľa Michala Kovalčíka videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 5. marca 2022

Hudobník, gitarista a skladateľ Michal Kovalčík nám v tomto videu pripraví šťavnaté bravčové karé s horčicou, na ktorom si určite pochutnáte.

60 minút
príprava

Videopostup

Suroviny

1 kg (celé bez kosti)
 (alebo basmati)
4-5 ks väčšia

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karé nakrájame na plátky hrubé približne 1,5 cm. Plátky mäsa okoreníme, osolíme a natrieme horčicou z oboch strán. Pre lepšiu chuť môžeme každú stranu natrieť iným druhom horčice.

  2. 2

    V tlakovom hrnci takto pripravené plátky postupne sprudka z oboch strán orestujeme na oleji, aby sa mäso zatiahlo. Potom opečené plátky mäsa poprekladáme na hrubšie kolieska nakrájanou cibuľou. Všetko zalejeme vriacou vodou, hrniec uzavrieme a mäso uvaríme domäkka.

  3. 3

    Mäkké plátky mäsa vyberieme a cibuľu v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérom. Mäso vrátime späť do omáčky a ešte chvíľku povaríme na slabom plameni.

  4. 4

    Ryža: V hrnci na oleji si osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme ryžu, orestujeme. Ryžu zalejeme horúcou vodou, osolíme a uvaríme domäkka.

  5. 5

    Plátky bravčového karé podávame s ryžou a omáčkou.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Varené

Diskusia k receptu

alenie
Vyskúšané dnes na obed a veľmi chvalene. Určite nie posledný x varené.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha