Bravčové karé na čerstvej paprike

Autor receptu: honestka

Velmi jednoduchy a chutny obed ci večera, ktora sa može podavat s ryžou, alebo zemiakmi ci cestovinami a jednoduchy balsamikovy salat doplni toto dobre jedlo. Ja somto robila v Rimskom hrnci (Römertopf) co len zvyraznilo jeho chut.

8-10
porcií
60 minút
na 180°C °C

Postup

  1. Kare tentoraz bez kosti (samozrejme s kostou je fajn) som len narezala na okrajoch aby sa nekrutili, bez naklepania - posypala cervenou paprikou, korenim, solou na obidvoch stranach a položila do rimskej misy v ktorej bola nahrubo pokrajana cibula a cele strucky cesnaku.
  2. Pripravene okorenene rezne kaare poukadame do misy a na vrch položime nakrajanu cerstvu farebnu papriku, kečup, horčicu, polejeme lyžicou oleja, lebo maso pusti okrem stavy aj troska tuku z okrajov, nepotrebujeme podlievat vodou, pretože zelenina pusti dostatok svojej stavy.
  3. Celkove nechame piect pri teplote 180°C asi tak 45 minut. Pred koncom pecenia asi tak 15 minut sa pozrieme do misy ci mame dostak stavy, ak nie tak prilejeme troska vody, maso prelozime navrch aby zelenina ostala dole, aby sa vrch masa len troska zapiekol. Vrchnak prikryjeme spat a pecieme dalej takych 15 -20 minut. Dost bez problemov a dlheho statia pri sporaku je vsetko hotove a mozeme servirovat. Dobru chut!