Bravčová pečienka Poľovienka

Autor receptu: nonna

Vďaka použitým koreninám, ochucovadlám sa mi podarilo vykreovať chuť, ktorá je veľmi blízka divinovej. Pečienka bola jemnej konzistencie, v ústach sa doslova rozpadala. Blíži sa Hubert, tento recepis je vhodný na tento deň.

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cesnak pokrájame na hrubšie plátky. Do umytej pečienky urobíme zárezy a do nich pozapichujeme cesnak tak, aby polovica trčala nad povrch pečienky.
  2. Okoreníme ju korením Divočina a natrieme horčicou rozmiešanou s Klasikom. Necháme marinovať 12 až 24 hodín v chlade.
  3. Po marinovaní posypeme rozmarínom a poukladáme na ňu plátky slaniny.
  4. Cibuľu nakrájame na kolieska, poukladáme na dno pekáča, na cibuľu dáme pečienku a podlejeme vínom.
  5. Dáme piecť asi na 30 minút. Osolíme opatrne po dopečení.