Bravčová pečienka Poľovienka
Autor receptu: nonna
Vďaka použitým koreninám, ochucovadlám sa mi podarilo vykreovať chuť, ktorá je veľmi blízka divinovej. Pečienka bola jemnej konzistencie, v ústach sa doslova rozpadala. Blíži sa Hubert, tento recepis je vhodný na tento deň.
2 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Cesnak pokrájame na hrubšie plátky. Do umytej pečienky urobíme zárezy a do nich pozapichujeme cesnak tak, aby polovica trčala nad povrch pečienky.
- Okoreníme ju korením Divočina a natrieme horčicou rozmiešanou s Klasikom. Necháme marinovať 12 až 24 hodín v chlade.
- Po marinovaní posypeme rozmarínom a poukladáme na ňu plátky slaniny.
- Cibuľu nakrájame na kolieska, poukladáme na dno pekáča, na cibuľu dáme pečienku a podlejeme vínom.
- Dáme piecť asi na 30 minút. Osolíme opatrne po dopečení.