Bravčová panenka v lístkovom kabátiku (fotorecept)
Autor receptu: melbea
Tento recept som skúšala prvýkrát, všetkým nám veľmi chutil, preto ho dávam na varechu ako inšpiráciu na chutný nedeľný obed.
8 porcií |
20 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Bravčovú panenku posolíme, okoreníme a potrieme plnotučnou horčicou. Vcelku ju opečieme na oleji. Vyberieme ju z výpeku.
Do misky nastrúhame tvrdý syr, pridáme pažitku, pretlačený cesnak, sézamové semienka a olivový olej. Zmes zamiešame.
Opečenú panenku obalíme v syrovej zmesi.
- Na doske rozvaľkáme lístkové cesto, okraje potrieme vajíčkom a do stredu cesta vložíme obalené mäso.
- Zatočíme do závinu, vrch potrieme vajíčkom a posypeme sušenou bazalkou a sézamom.
- Upečieme pri teplote 180 stupňov, cca 25 min.
- Podávame s opečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Ja som k mäsu robila omáčku zo sušených dubákov, a bolo to tiež veľmi chutné.