Bravčová panenka v lístkovom kabátiku (fotorecept)

Autor receptu: melbea

Tento recept som skúšala prvýkrát, všetkým nám veľmi chutil, preto ho dávam na varechu ako inšpiráciu na chutný nedeľný obed.

8
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčovú panenku posolíme, okoreníme a potrieme plnotučnou horčicou. Vcelku ju opečieme na oleji. Vyberieme ju z výpeku. Do misky nastrúhame tvrdý syr, pridáme pažitku, pretlačený cesnak, sézamové semienka a olivový olej. Zmes zamiešame. Opečenú panenku obalíme v syrovej zmesi.
  2. Na doske rozvaľkáme lístkové cesto, okraje potrieme vajíčkom a do stredu cesta vložíme obalené mäso.
  3. Zatočíme do závinu, vrch potrieme vajíčkom a posypeme sušenou bazalkou a sézamom.
  4. Upečieme pri teplote 180 stupňov, cca 25 min.
  5. Podávame s opečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Ja som k mäsu robila omáčku zo sušených dubákov, a bolo to tiež veľmi chutné.