Bravčová panenka
Bravčová panenka so šampiňónovou omáčkou
Autor receptu: cupezko
Lahodná bravčová panenka.
2 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčovú panenku odblaníme, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenej panvici s trochou olivového oleja z každej strany približne 4-5 minút.
- Takto opečenú panenku zabalíme do alobalu a necháme ju 10 minút odpočinúť
- Na panvicu hodíme menšiu kocku masla, necháme rozpustiť, pridáme na jemno nakrájanú cibuľku, keď cibuľka zmäkne, pridáme na štvrtiny nakrájané šampiňóny a chvíľku spolu restujeme.
- Pridáme smotanu na varenie, osolíme, okoreníme a varíme pokiaľ sa omáčka nezredukuje.
- Panenku vyberieme z alobalu nakrájame na plátky a podávame so šampiňónovou omáčkou, ryžou alebo rôznou prílohou podľa chuti ;-)