Bravčová panenka

Bravčová panenka so šampiňónovou omáčkou

Autor receptu: cupezko

Lahodná bravčová panenka.

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú panenku odblaníme, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenej panvici s trochou olivového oleja z každej strany približne 4-5 minút.
  2. Takto opečenú panenku zabalíme do alobalu a necháme ju 10 minút odpočinúť
  3. Na panvicu hodíme menšiu kocku masla, necháme rozpustiť, pridáme na jemno nakrájanú cibuľku, keď cibuľka zmäkne, pridáme na štvrtiny nakrájané šampiňóny a chvíľku spolu restujeme.
  4. Pridáme smotanu na varenie, osolíme, okoreníme a varíme pokiaľ sa omáčka nezredukuje.
  5. Panenku vyberieme z alobalu nakrájame na plátky a podávame so šampiňónovou omáčkou, ryžou alebo rôznou prílohou podľa chuti ;-)