Bravčová panenka s polentou a pomarančovou omáčkou fotorecept

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 17. decembra 2012

Niečo pre slávnostnú príležitosť. Nepatrí medzi rýchle jedlá, ale výsledok stojí za to.

5
porcií
180 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
250 ml
2 ks
1 ks (varené v šupke)
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Panenku nakrájame na 1,5 cm medajlónky.

    Bravčová panenka s polentou a pomarančovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pposolíme pokoreníme, zalejeme olivovým olejom, pridáme tymian, rozmarín a necháme odležať. (Ideálne 24 hodín, minimálne 3 hodiny). Ide o to aby panenka nabrala chuť byliniek. Krátko pred podávaním ju o restujeme pri vysokej teplote – stačí 5 minút.

    Bravčová panenka s polentou a pomarančovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Polentu som trochu inovoval, pridal som jeden v šupke uvarený na jemno postrúhaný zemiak. Inak klasika – uvariť kašu, dochutiť, nechať vychladnúť, pokrákať na kúsky a opiecť do zlatova.

    Bravčová panenka s polentou a pomarančovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pomarančová omáčka je jednoduchá. Na olivovom olej skaramelizujeme med, pridáme čili a pomarančovú šťavu z 1 a pol pomaranča. Polovicu necháme na ozdobu. Miešame a miešame. Ak uznáme, že už má správnu hustotu – odstavíme.

    Bravčová panenka s polentou a pomarančovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Už len naaranžovať a je to.

    Bravčová panenka s polentou a pomarančovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: